26-09-2012

Споживачі інших країн намагаються стимулювати іспанський ринок нерухомих об'єктів

Малага, Іспанія

Місцеві жителі Іспанії, за друге півріччя нинішнього року уклали близько 9.502 тисячі угод, а це у свою чергу на 12% вище, ніж за минулий рік.

Хочеться відзначити, що нерухомість в Іспанії як і раніше, стає дешевшим, через європейську кризу. У другій половині 2012 року ціна на 1 кв.м. впала на 8.3%, і становила приблизно 1,6 тисяч євро. Експерти вважають, що ціни стали такими ж, як і в далекому 2004 році, а це, у свою чергу, породило великий інтерес іноземних клієнтів. Цю інформацію повідомили у Fox News.

У першому півріччі нинішнього року інвестиційні вкладення в іспанські нерухомі об'єкти зросли близько 2,5%, але це майже 1,163 млрд. євро. Місцеві жителі, замучені безробіттям, і нікчемними зарплатами все ще чекають на найбільш привабливі ціни, і відкладають купівлю квартири на наступні роки. Тому нерухомість в Іспанії поки що найбільше приваблює іноземців.

Велика кількість договорів щодо нерухомості було укладено за період другого півріччя в центральній Іспанії та південній, а зокрема, в Андалусії було здійснено 1676 угод, у Валенсії близько 3114, приблизно 1615 у Каталонії, а на знаменитих Канарських островах близько 1173. Найменша кількість завершених угод, а саме 15 шт. було зафіксовано в Кантабрі, в Сеуті близько 16, а в Естремадурі 18.

Незважаючи на той факт, що валове число завершених угод продовжує зростати протягом усього року, іспанському ринку все ж таки далеко до здійснення 30 тисяч угод.

Аналітики зазначають, що побачили причину, через яку іноземців, які проживають в Іспанії, стає менше. До кінця попереднього року, на території Іспанії було зафіксовано 5,7 млн. іноземних громадян, а це, у свою чергу, практично на 40447 гостей менше, порівняно з показниками чотирьох річної давності.

Джерело mirkvartir.ua.