22-08-2012

Нерухомість Одеси: купівля, продаж, оренда

Одеса

На сьогоднішній день багато місцевих громадян та іноземних гостей бажають придбати, продати або орендувати нерухомий об'єкт в Одесі. Кожен бажаючий переслідує якусь мету: одні прагнуть орендувати комерційний об'єкт для ведення власного бізнесу інші просто хочуть купити квартиру або продати старий будинок на землі.

У кожному з трьох випадків суб'єкту ринкових відносин необхідна кваліфікована допомога. У сучасному світі складно оминути обережних шахраїв, тому необхідно бути застрахованим від будь-яких випадків.

Купуючи квартиру в Одесі, переконайтеся, що щодо неї не проводилися різні судові розгляди, і чи немає великих боргів у даної нерухомості. Подібні перевірки необхідно здійснювати навіть якщо ви бажаєте купити квартиру в Сочі чи іншій курортній місцевості. Намагайтеся скористатися рекомендаціями свого юриста, який порадить, як слід чинити в тій чи іншій ситуації.

Якщо ви бажаєте орендувати нерухомий об'єкт, перевірте наявність усіх документів фактичного власника, переконайтеся, що вони справжні. Орендуючи квартиру, обов'язково укласти письмовий договір і завірте його у нотаріуса. Це убезпечить вас від усіляких проблем. У договорі буде чітко зазначено права та зобов'язання обох сторін, тому не буде потреби хвилюватися про те, що вас можуть виселити або «навісити» на вас борги попередніх квартирантів.

Не варто укладати усних договорів, адже в цьому випадку ви ризикуєте втратити заплачені кошти, адже власники нерідко зобов'язують квартирантів платити щонайменше за кілька місяців наперед. Що стосується продажу об'єкта, то тут теж необхідно бути дуже обережним, адже так званих спекулянтів на ринку нерухомості досить багато, і вас можуть запевнити в тому, що за більшу суму, ніж вони пропонують, вам ніхто не запропонує. Тому, продаючи, купуючи або орендуючи нерухомі об'єкти, намагайтеся володіти всією необхідною інформацією.

Якщо ви далекі від цього, то візьміть рекомендації у професійного адвоката. Він проінформує вас про всілякі складні ситуації, які можуть статися на ринку. Убезпечившись від зайвих проблем, ви зможете в короткий термін здійснити задумане: орендувати приміщення або житло, купити квартиру чи особняк або продати приміщення, отримане вами у спадок.

Автор: Олександр Бєлов