07-03-2014

Все, що вам потрібно знати про нерухомість Лондона

Лондон

Процес придбання нерухомості в Лондоні досить простий, але все ж таки має ряд нюансів. У країні головну роль грає безпосередня платоспроможність іноземного покупця. Неважливо, чи ти є справжнім лондонцем або іноземцем, який вперше потрапив до цієї країни. Не існує і обмежень у придбанні нерухомості, за покупцем залишається вибір робити свою покупку на правах оренди або брати у вільне володіння. Цікавим фактом є те, що більшість квартир у Британії перебуває у користуванні протягом 99-125 років.

Існує безліч великих агентств та приватників, а також забудовників, консалтингових фірм. Особливістю проведення операцій з нерухомістю є те, що всі агентства не мають загальної бази даних. Для них характерно зберігати обмежений список об'єктів, при цьому дозвіл на продаж цих об'єктів агентства можуть отримати безпосередньо від продавця або забудовника. Вирішення цієї складності - звернутися за інформацією відразу в різні агентства, щоб напевно не помилитися. Є можливість знайти певні консалтингові фірми з доступом до повної бази даних, але такі послуги обійдуться досить дорого. Оскільки в Лондоні існує величезний попит на нерухомість, а пропозиції агенцій та фірм обмежені, з'являється ще один тонкий момент. Під час укладання договору із забудовником, чи з агентством – обидві сторони не беруть він зобов'язань щодо виконання цієї угоди. Це означає, що найчастіше агентство надає перевагу покупцеві з вищими фінансовими можливостями.

Англійське законодавство приділяє особливу увагу походженню фінансів потенційного покупця. Для впевненості в успішності угоди радять тримати свої гроші у банку з перевіреною репутацією, щоб надалі не виникали труднощі та саме продовження процесу у зв'язку із сумнівами, що виникли щодо законності фінансів.

А тепер трохи про переваги купівлі нерухомості саме в Англії. З кожним роком кількість громадян колишнього Радянського Союзу, які купують нерухомість у Лондоні, зростає на порядки.

Кожен 15-й об'єкт, що продається в столиці Англії, купується жителями Російської Федерації. Так завелося, що росіяни сприймають придбану нерухомість у Лондоні як своєрідну візитну картку їхніх великих фінансових ресурсів.

Безперечною перевагою купівлі цієї нерухомості є набуття статусу резидента Сполученого Королівства, що є однією з головних цілей успішного бізнесмена.

Влада зарубіжної країни розглядає бажання придбання їхньої нерухомості як серйозні наміри у сфері взаємин із державою.

Англійський ринок – один із найкращих зарубіжних ринків, який славиться прибутковістю, стабільністю та надійністю своїх активів. Навіть у період світової кризи багато іноземців вигідно вкладали свої інвестиції у британський ринок. І це принесло їм непогані результати, оскільки при тимчасовому зменшенні цін на ринку англійської нерухомості Лондон постраждав набагато менше інших міст. Житло в центрі Лондона і тоді, і сьогодні залишається дуже дорогим, поступово ціна лише зростає.

Нова забудова у центрі міста вже не ведеться, займаються лише реставрацією старих квартир, будинків. І саме через обмеженість нерухомості в центрі, попит на покупку завжди лише віку Британія Англія відрізняється від інших країн своїм високим рівнем культури та освіти. Ось ще одна причина того, що сьогодні для мешканця Росії є актуальною купівля житла в Англії. Багато заможних людей, не шкодуючи сил і коштів, намагаються відправити своїх дітей на навчання за кордон, адже диплом таких університетів як Кембридж, Оксфорд та інших навчальних закладів практично забезпечує кмітливих молодих людей майбутньою кар'єрою.

Взагалі, для Лондона характерна значна різноманітність цін залежно від функціональності житла та обраного району. Мільйон фунтів – первісна вартість житла у центрі Лондона, далі підвищення сягає 40-50 мільйонів фунтів. Але найвищими розцінками славляться райони Челсі, Знайти Бріджа, Кенсінгтона, Нью-Хілла та Вестмінстера, а також інші регіони столиці. Своєю популярністю відомі такі райони: Мей Феєр, Хамстед.

На закінчення можна додати, що, незважаючи на всі труднощі, купівля нерухомості в Лондоні дуже вигідне капіталовкладення, і за прогнозами провідних світових аналітиків ціни на житло в Британії тільки стрімко зростатимуть вгору. Поки що пізно, потрібно подумати про перспективне вкладення інвестицій, адже з кожним роком попит, як і ціна, тільки зростає, а наявність пропозицій агентств не завжди може задовольнити бажання всіх покупців.

Підготував: Олександр Бєлов