08-09-2012

Інвестиційні проекти – важлива частина української економіки.

Без інвестиційної діяльності на сьогоднішній день складно уявити національну економіку, адже вона спрямована безпосередньо на залучення коштів шляхом вкладень капіталу на короткостроковий або довгостроковий період. На даний момент інвестиційний ринок можна назвати таким, що формується, незважаючи на те, що деякі позиції вже давно міцно укріплені. Внесок у економіку робить кожен вітчизняний чи іноземний підприємець, утворюючи свій інвестиційний портфель та вкладаючи кошти у різні проекти.

Найбільш популярними відзначають інвестиції в нерухомі об'єкти, різного типу банківські установи та безпосередньо в інвестиційні фонди.

Вже сьогодні багато бізнес-проектів починають стрімко освоювати ризиковану галузь інноваційних досліджень. Нестача знань у даній сфері, звичайно ж, безпосередньо впливає на успішність проекту, але водночас такі проекти мають дуже гарну перевагу – можливість коригування помилок ще на перших етапах.

Різниця інвестицій

Фахівці відзначають, що інвестиції можна поділити на реальні, фінансові та, звичайно ж, спекулятивні. Крім цього, будь-які інвестиції незалежно від класифікації можуть бути державними, іноземними, приватними та змішаними. Так ось, завдання українських засновників проектів полягає не лише у залученні великих інвесторів усередині країни, а й у активному залученні впливових іноземних вкладників.

Потрібні для економіки люди звертають увагу лише на цікаві проекти та чисті з погляду ведення документації та інших обліків. Таким чином, інвестор повинен знати конкретну мету інвестування, а також той факт, що проект гранично прозорий для нього.

Матеріал підготовлений АН BFS