11-09-2012

У середині осіннього сезону очікується зниження вартості квартир

зниження цін

На українському ринку нерухомості продовжує зростати обсяг пропозицій, і вартість об'єктів цієї осені ще знижуватиметься. Ця новина була отримана від DOM.ria.ua після проведення опитування серед ріелторів різних громадських організацій.

Таким чином, хочеться відзначити, що вартість угод, що здійснюються в елітному та бізнес-сегментах, до кінця четвертого кварталу може знизитися приблизно на 10-12%. Що ж до економ класу, то цьому сегменті зниження очікується менш стрімке, і становитиме 3-5%. Чому спостерігаються та очікуються такі зміни? Усьому причиною є велике збільшення бази пропозицій на ринку нерухомих об'єктів.

Крім цього, важливим фактом є і те, що на українському ринку нерухомості, вже з першого осіннього місяця активність зростає. Таким чином, у порівнянні з серпнем місяцем, у вересні сума пропозицій підвищилася приблизно на 40-50%, а попит на будь-які нерухомості зріс порядку на 10-15%.

Експерти припускають, що вибори до української Верховної Ради можуть значно вплинути на досить стійкі тенденції на ринку нерухомих об'єктів. Вже в листопаді може відбутися серйозне завмирання активності, як продавців, так і покупців, адже і ті, й інші, покірно чекатимуть на будь-які зміни в законодавстві України.

Згадавши про вибори, слід зазначити і те, що на ринку нерухомості негативно позначиться на активності та різкий обвал національної валюти. Багато ріелторів переконані, що після обвалу гривні ринок може сильно «заморозитися» і кількість операцій, що здійснюються, буде невеликою. Експерти припускають можливість, що навесні ринок прийде в норму, а активність на ринку спостерігатиметься вже наприкінці жовтня місяця.

Підготував: Олександр Бєлов