24-12-2009

Проблема житла залишається однією з найактуальніших

житло

В Одесі ході круглого столу, присвяченого проблемам та перспективам будівництва доступного житла в Україні, голова всеукраїнської громадської організації "Трудовий фронт", президент будівельної корпорації "Альянс" Сергій Кононов заявив, що перш ніж говорити про створення доступного житла, потрібно визначити, наскільки актуальна ця проблема в Україні, пише Тижневик 2010 року.

"Почнемо з того, як житлове питання впливає на стан суспільства. Забезпеченість житлом - це найважливіший критерій та показник якості життя людини. У країнах ЄС забезпеченість житлом входить до 5 ключових факторів якості життя, це показник розвиненості суспільства. Це одне з головних питань і для українця", - зазначив Кононов.

За його словами, за результатами соцопитувань, незабезпеченість житлом посідає друге місце серед причин, через які українські сім'ї відкладають народження першої дитини. Він вважає, що наявність власної квартири дозволяє сім'ї, або окремій людині планувати свій бюджет, відкладати гроші на освіту, відпочинок тощо.

"Доступне житло - це впевненість людини в майбутньому, що в державних масштабах означає конкурентоспроможність українського суспільства. Не можна не відзначити, що успішна реалізація програми доступного житла дозволить пожвавити будівельну індустрію, що плідно позначиться на оздоровленні економіки в цілому", - наголосив він.

Підготував: Олександр Бєлов