21-08-2013

Правила огляду квартири в новобудові: поради та рекомендації

огляд новобудови

Незважаючи на всі важливі поради, наведені в цій статті, для максимального збільшення виявлення дефектів при прийманні квартири в новобудові від забудовника, радимо вам, у такий важливий момент, звернеться за допомогою до фахівців.

Якщо ви все ж таки ухвалите рішення прийняти квартиру самостійно, то рекомендуємо вас дотримуватися наступних рекомендацій:

По-перше, проводьте огляд у світлий час доби, а також захопіть із собою ліхтарик або будь-який інший освітлювальний прилад. При огляді квартири, дані прилади можуть знадобитися, якщо приміщення недостатньо освітлене або в ньому повністю відсутнє природне освітлення. Крім того, маючи при собі ліхтарик, ви зможете з легкістю зняти свідчення з вузлів обліку витрати води, що знаходяться в санвузлах, і звірити номери в паспортах, які вам передали будівельники.

По-друге, огляньте всі системи будинку:

  1. Приділіть належну увагу якості будівництва: на стінках несучих і перекриття не повинно бути тріщин. Якщо були виявлені тріщини, ширина яких перевищує 0.4 мм – це привід для хвилювання, але й куди дрібніші тріщини мають бути занесені в акт огляду. Будівельники повинні вирівняти поверхню за допомогою штукатурки, якщо бетонні конструкції нерівно розташовуються один до одного. Дуже важливо, щоб усі шви та монтажні стики були заповнені спеціальним герметичним та утеплювальним матеріалом або розчином.
  2. Електрика: перевірити роботу всіх розеток у квартирі. Здійснити перевірку можна за допомогою будь-якого електричного пристрою оснащеного індикатором (наприклад, можна взяти зарядний пристрій від телефону). Заздалегідь візьміть із собою електричну лампочку і перевірте, чи всі патрони, призначені для освітлювальних приладів, перебувають у робочому стані. Досить часто при здачі квартири буває несправний дзвінок.
  3. Опалення та водопостачання: батареї повинні бути встановлені рівно і на них не повинно бути видимих ​​дефектів. Найважливіше - зробити перевірку справності запірних кранів, правильності розташування лічильників, надійності кріплення сушки для рушників, відсутності патьоків і калюж у стояків, відсутності тріщин на трійниках труб каналізації, наявності теплоізоляції на трубі, щільності фіксації кришок на відводах.
  4. Віконні та дверні системи: повинні бути справними та не пошкодженими, без видимих ​​дефектів. Шви по периметри повинні бути заповнені ущільнювачем або герметиком, всі стулки повинні відчинятися. В наявності повинні бути запірні пристрої, у робочому стані, та надійно зафіксовані кріплення. На стеклах повинні бути відсутні тріщини, в рамах повинні міцно фіксуватися склопакети.
  5. Вентиляція: непробиті вентиляційні отвори у вентиляційних шахтах – найчастіша недоробка будівельників, яка виявляється під час огляду квартири.

Всі перелічені вище нюанси допоможуть вам виявити всі можливі дефекти при прийманні квартири від забудовника.

Автор: Олександр Бєлов