31-10-2018

Як вплине штучний інтелект на майбутні підприємства

штучний інтелект

Велика зміна часто спричиняє великий страх. Що стосується штучного інтелекту (ІІ) та того, як це вплине на майбутні підприємства у різних галузях, це, безумовно, так. Багато робітників і навіть власників бізнесу страшно запитують себе: «Що чекає на мене в майбутньому?»

Однак великі зміни можуть призвести до значного розширення. Промислова революція призвела до покращення якості життя для багатьох людей. Таким чином, технологічна революція, з якою ми зараз стикаємося, веде до підвищення рівня життя людей у ​​всьому світі.

Штучний інтелект та робототехніка

Інженери робототехніки дедалі більше наближаються до створення машини із досконалим штучним інтелектом. По суті, деякі сучасні роботи мають інтелектуальні і рухові здібності, майже рівні людським.

Індустрія розваг

Індустрія розваг поєднує всі інші галузі в експериментах та використання нових технологій. Значною мірою це пов'язано з тим, що стає все важче розважати людей. Яскравий приклад цього стався, коли телебачення нарешті досягло майже всіх будинків на земній кулі. Коли це сталося, люди перестали ходити до театрів, опер та інших місць для відпочинку.

Більш того, те саме сталося з великими казино. Колись вони були високопродуктивною галуззю із постійним потоком клієнтів, сьогодні фізичні ігрові будинки втрачають ґрунт. Онлайн-майданчики підвищують рівень технологічної якості за рахунок впровадження досконалішого програмного забезпечення. Сьогодні найрейтинговіші ігрові майданчики в інтернеті покладаються на складні системи шифрування даних для більшої безпеки.

Інтелектуальні аудіовізуальні засоби

За останні кілька десятиліть все, що пов'язане з аудіовізуальними медіа, різко зросло, зокрема телебачення. В результаті ця галузь залучила дедалі більше користувачів. Крім того, робототехніка та штучний інтелект були відмінними союзниками у цій галузі. Яскравим прикладом є використання дронів у промисловості.

Дрон-невеликі літаючі роботи, які працюють зі штучним інтелектом і управляються дистанційно. Технологія стала безцінним ресурсом для індустрії телебачення та кіно. Наприклад, режисер може зробити знімок із безпілотного літального апарату.

Таким чином, аудіовізуальна індустрія перестала бути колишньою. Передача спортивних змагань, природних ландшафтів і навіть повідомлень новин зайняла 180-градусний поворот, повністю винаходячи галузь і візуально захоплюючи публіку.

Передова медицина

Усі галузі науки виграли від технологічних досягнень Четвертої промислової революції. Більше того, хоча андроїди ще не змогли виконати хірургічні операції з високим ризиком, штучний інтелект та робототехніка допомогли врятувати багато життів.

Завдяки винаходу різних пристроїв та футуристичних клінічних інструментів, тепер можна діагностувати та лікувати множинні хвороби, які навіть висококваліфіковані лікарі вважали за неможливі для лікування в минулому.

Крім того, робототехніка змінила життя сотень людей, які страждають від відсутності кінцівок або фізичних обмежень, що обмежують певні рухові навички. Все це стало можливим завдяки виробництву та 3D-друку інтелектуального протезування та іншого спеціально розробленого обладнання.

Крім того, фармацевтична промисловість в даний час використовує роботи-андроїди, які працюють автономно для виконання небезпечних для людей завдань.

Майбутні компанії в новому світі ІІ

Думка про це змушує нас пам'ятати ті трилери, де машини захоплюють світ і хочуть вбити людей. Однак майбутні компанії, швидше за все, розвиватимуться по-різному. Сьогодні, усвідомлюємо це чи ні, нас постійно оточує штучний інтелект. Насправді життя без ІІ може бути проблемою для багатьох.

Наприклад, чи можете ви відмовитись від своєї навігаційної системи GPS, вашого смартфона та кількох програм, які надають вам різні функції інтернету? Більше того, нинішній ефект ІІ у різних галузях промисловості незаперечний, вказуючи шлях до бізнесу майбутнього.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про те, який вплив вплине віртуальна реальність на майбутнє підприємництва.

Автор: Олександр Бєлов