16-07-2018

Ангели-інвестори допомагають відкривати бізнес

ангел-інвестор

Якщо ви хочете отримати фінансування для свого бізнесу, але не можете отримати фінансування у традиційний спосіб, існує інший варіант, який у вас є – це використовувати ангел-інвестор.

Ангел-інвестор – це той, хто інвестує в підприємства, які тільки-но починають працювати, або підприємства, які прагнуть розширитися. Ангельські інвестори схожі на венчурних капіталістів, але замість того, щоб формувати обмежене партнерство з іншими інвесторами, вони вкладають кошти у свої можливості у бізнесі, який, на їхню думку, буде успішним.

Ангел-інвестор шукає компанії, для інвестицій, прагнучи отримати вищу віддачу від своїх інвестицій, ці підприємства зазвичай дають більш високий прибуток, ніж традиційні інвестиційні можливості. Незалежно від того, у що ангел-інвестор хоче інвестувати в бізнесі, це чудова нагода для власників бізнесу, тому що інвестор надає фінансування, коли інші можливості зазнають невдачі. Крім капіталу, ангел-інвестор також надає досвід та контакти для власників бізнесу у певній сфері діяльності.

Перш ніж використовувати ангел-інвестор, потрібно дізнатися більше про нього, щоб зрозуміти, як він працює. Ось деякі речі, які потрібно знати про ангелів-інвесторів.

Повернення інвестицій

Ангел-інвестор розраховує одержати високу віддачу від своїх інвестицій. Більшість інвесторів очікують у середньому 26% прибутку від своїх інвестицій щороку. Коли справа доходить до інвестицій у бізнес, інвестори очікують, що одна третина інвестицій, які вони виробляють, призведе до значної втрати капіталу, а це означає, що вони не отримають жодної віддачі від цих інвестицій.

Ангел-інвестор

Ангел-інвестор – це не той тип інвестора, який інвестує за кілометри за межі своїх будинків. Сім із десяти інвестицій, які роблять ангели-інвестори, будуть розташовані за сто кілометрів від їхнього будинку чи офісу. Причина цього полягає в тому, що більшість інвесторів люблять стежити за інвестиціями, які вони роблять, тому що ближче до капіталу інвестиції, то легше запропонувати допомогу, коли це необхідно.

Зазвичай не мільйонер

На відміну від венчурних капіталістів, ангели-інвестори походять від різноманітних групи людей і не такі суворі за інвестиційним вибором, тому якщо ваш бізнес виглядає багатообіцяючим, у вас є велика ймовірність знайти ангела-інвестора. Ангел-інвестор зазвичай збільшує обсяг капіталу на 57%. Вони роблять це за допомогою особистих позик або за допомогою кредиту для компаній, які він інвестує.

Типи підприємств для інвестування

При пошуку компаній для інвестицій інвестори шукають малі підприємства, які лише розпочинають свій шлях. Вони не шукають високоризикових підприємств, тому що їм потрібна солідна віддача від інвестицій, вони хочуть, щоб підприємства досягли успіху, навіть повільними темпами. Зазвичай вони інвестують лише у підприємства, де працює менше двадцяти співробітників, що менше працівників, краще.

Три з десяти пропозицій

Ангел-інвестор приймає лише три з кожних десяти речень. Найчастіша причина, через яку він змушений відмовитися від більшості комерційних угод, полягає в тому, що бізнес не має потенціалу зростання або потенціалу зростання недостатньо. Іншими факторами, які можуть сприяти відхиленню, є завищена капіталізація, відсутність достатнього таланту в управлінні та відсутність інформації про членів керівництва або інших ключових персонажів.

Автор: Олександр Бєлов