31-01-2022

Як відкрити свій салон краси

салон краси

Незалежно від рівня життя, проживання у великому місті чи невеликому селищі жінки завжди думатимуть про свою зовнішність та користуватимуться послугами салонів краси. Зростанню популярності салонних послуг сприяє поступове усвідомлення жінками різниці між домашніми процедурами та послугами професіоналів індустрії краси.

Не менш важлива і якість косметичних і доглядових засобів, що використовуються. Фахівці б'юті-індустрії довіряють перевіреним постачальникам.

Будь-яка підприємницька діяльність починається з аналізу ринку послуг та визначення потреб клієнтів. Для невеликого міста чи селища оптимальним варіантом буде невеликий салон із традиційними послугами. Елітні заклади можуть викликати інтерес у мешканок мегаполісів, якщо вони знаходяться у центрі міста. Перед відкриттям салону слід врахувати всі супутні моменти.

Місце розташування салону краси

Вибір вдалого місця для салону краси – половина успіху всієї справи. Салон повинен розташовуватись у людному місці з великою кількістю перехожих. Він повинен бути видно з проїжджої частини, мати зручний вход. Бажана наявність місця для паркування. Поруч не повинно бути аналогічних закладів, здатних стати конкурентами.

Документи на дозвіл

Можливо, найважчий бік бізнесу – оформлення його у відповідних органах. Необхідно зареєструватись у податковій інспекції та зібрати всі необхідні документи від санітарно-епідеміологічної служби.

Концепція закладу

Стандартний салон краси, який може швидко виправдати матеріальні вкладення, повинен включати перукарський зал на 3-5 робочих місць та 1 або 2 місця для манікюру.

Розширення послуг доцільно проводити за повної впевненості у їх окупності. У них входять косметичний кабінет, солярій, процедурний кабінет, відділ продажу косметичних засобів.

Робочу площу ділять на приймальню, робочу залу та допоміжні приміщення.

Обладнання

Основні кошти витрачаються на закупівлю устаткування. Перелік необхідних предметів залежить від обраної концепції салону та його величини.

Персонал

Саме від кваліфікації майстрів залежатиме наповнюваність салону та зростання клієнтської бази. Висока якість послуг мотивує клієнток на повторний прихід та рекомендації подругам. Пошук та підбір персоналу вимагає ретельного відбору претендентів та вибір найкращих, незалежно від вартості їхніх послуг. Крім майстрів необхідно найняти адміністратора, який вміє створити комфортну обстановку та гідно зустріти клієнток. Усі працівники повинні мати санітарні книжки.

Початковий період діяльності може обійтися без бухгалтера в основному штаті.

Реклама

Рекламні послуги коштують недешево і можуть принести користь. Однак, як показує практика, жінки більше довіряють своїм подругам, ніж флаєрам та візиткам.

Раніше ми розповіли про переваги та недоліки оренди салон краси.

Автор: Олександр Бєлов