16-05-2016

Відкрити чи орендувати салон краси?

салон краси

Зачіска, стрижка, манікюр, педикюр, догляд за обличчям та тілом – усі ці процедури є популярними не тільки у жінок, а й у чоловіків. Обов'язковий догляд за своєю зовнішністю вже став звичкою, і саме тому зросла популярність салонів краси, що пропонують усі види подібних послуг.

Створити свій салон краси досить реально, хоч і складно, оскільки доведеться організовувати, купувати, наймати. Важливо не тільки вибрати місце під салон, але ще й зробити там ремонт та дизайн інтер'єру, придбати обладнання, що потрібне, тобто укомплектувати всім необхідним. Ну і, звичайно, набрати штат тямущих співробітників. Не обійдеться і без реклами, яка завжди коштує недешево.

Звичайно ж, простіше взяти салон краси в оренду при тому, що таких послуг на ринку достатньо. Але ця витівка має як плюси, так і мінуси.

Переваги салону краси, взятого в оренду:

  1. Готове приміщення, з ремонтом та обладнанням. А витрати на них складають більшу частину інвестицій.
  2. Місце напрацьоване. Тобто багато клієнтів і люди, які просто часто проходять повз нього, вже знають, що тут – салон краси.
  3. Укомплектований штат співробітників. Ні набирати, ні навчати працівників не треба.

Але є й спірні моменти:

  1. Готовий ремонт орендованого салону вже не переробиш, виправляти, якщо це необхідно, доведеться лише деяким оформленням.
  2. Невідомо як експлуатувалося обладнання – можуть знадобитися додаткові витрати.
  3. Думка клієнтів. Адже не можна стверджувати, що воно буде беззастережно позитивним. Можливо, комусь не сподобалося обслуговування, або ж у когось тут був конфлікт. А це означає, що у салону може бути погана реклама.
  4. Запитання з персоналом. Якщо салон здають в оренду, то, можливо, він не приносить належного прибутку, а на цьому може позначитися і незадовільна робота персоналу.

Тому перед тим як вирішити питання про те, відкривати свій салон з нуля, або звернутися до його оренди, слід зважити всі за і проти.

Знайти салон краси, який здають в оренду, в принципі, не важко - це і простори інтернету, і поради друзів, звернення до ріелтора, А можна просто обійти відповідні салони і запитати, чи не хочуть власники здати його в оренду. Слід пам'ятати, що якщо для пошуку салону обрати інтернет-оголошення, то в них часто зустрічаються шахраї, а от якщо вибрати рієлтора, то його послуги коштуватимуть недешево, але й надійність угоди буде гарантована.

Автор: Олександр Бєлов