30-04-2020

Вагомі аргументи експерта на користь роботи в офісі

офіс

Карантин, пов'язаний із пандемією коронавірусу, незабаром завершиться. Тому настав час оцінити користь роботи в офісі, а не домашніх умов.

Аргументи навів Радомір Цуркан, керуючий партнер CBRE Ukraine під час вебінару, який проводив Український клуб нерухомості Про це повідомляє Property Times.

Фізичний комфорт

Тільки зараз деякі працівники почали цінувати не лише власний стіл, а й правильне освітлення, правильну температуру та тишу в офісі. Останнє особливо важливо, коли ми зараз удома з дітьми, які, напевно, точно знають все про звуки та їхню інтенсивність.

Чітка межа між роботою та будинком

Через роботу будинку весь баланс між роботою та життям перестає функціонувати. У багатьох виникає відчуття, що вони працюють 24 години на добу.

Різне місце для всіх активностей

Сучасне зонування сучасних офісних будівель пропонує місця, які підтримують усі види діяльності: командні зустрічі, індивідуальні бесіди, відеоконференції тощо. Будинки важко знайти такий затишок, адже спальня – це не тиха робоча кімната, а їдальня – не конференц-зал.

Комунікації та стосунки

Здорові професійні відносини є джерелом мотивації, задовольняють наші соціальні потреби, дають відчуття належності та безпеки. Це позитивно впливає на робочий час, розумовий та фізичний стан. Такі комунікації краще створювати лише наживо.

Нормований робочий час

Кількість професійних взаємодій, які довелося перенести у віртуальний світ, вплинула на тривалість завдань, а отже, на робочий час. Дуже багато працівників відчувають, що з дому вони працюють більше і довше, ніж до карантину.

Нагадаємо, на думку керуючого партнера UTG Offices Володимира Гелюта, до 30% працівників сфери нерухомості залишаться працювати віддалено після завершення карантину в Україні.

Підготував: Олександр Бєлов