09-08-2021

Як створити комфортну робочу атмосферу в офісі: 13 порад для будь-якої компанії

сучасний офіс

Існує безліч ідей для створення особливої ​​атмосфери в офісі. При цьому одні прагнуть запровадити суворі правила, інші думають, що тільки неформальна обстановка підвищити і настрій, і працездатність.

Як створити затишну робочу атмосферу в офісі

Більшість експертів упевнені, що саме комфорт та невеликі елементи несерйозності допоможуть сформувати оптимальну атмосферу, яка влаштує і начальника, і працівників.

Рекомендується ознайомитися з кількома порадами, які допоможуть покращити робочу обстановку в будь-якій компанії:

  1. Більше світла.
    Рекомендується на кожен стіл встановити лампу. Велика кількість світла підвищує настрій та робить атмосферу у будь-якому приміщенні затишною.
  2. Сміх у п'ятницю ввечері.
    Можна домовитися з колегами у п'ятницю, ближче до вечора, створювати корпоративні розсилки з гумором або обмінюватись посиланнями на кумедне відео, картинки. Спільне жартування один з одним і сміх надає позитивний вплив на відносини у трудовому колективі. Нехай це стане кумедною традицією.
  3. Організація невеликої бібліотеки.
    Кожен офісний співробітник будинку має книги, які більше не потрібні. Необхідно виділити одну поличку у приміщенні для друкованих видань, які приноситимуть працівники. Книгами можна обмінюватись або читати їх під час перерв.
  4. Купівля фітнес-м'яча.
    Таке придбання підвищить усім настрій та допоможе підтримувати спортивну форму. Використовувати м'яч за призначенням також потрібно під час перерв або застосовувати замість робочого крісла.
  5. "Дошка спілкування".
    Можна повісити в кімнаті дошку та придбати маркери, щоб будь-хто міг написати або намалювати все, що захоче.
  6. Неформальний інтер'єр
    Рекомендується внести невеликі зміни в інтер'єр офісу: придбати кілька ефектних статуеток, позитивні та нестандартні жалюзі або плакати зі смішними зображеннями та коментарями.
  7. «Кімната психологічного розвантаження».
    При можливості виділяється в будівлі невелике приміщення, де співробітник може розслабитися. Меблі та оформлення кімнати обговорюються між співробітниками.
  8. Стіна відпочинку.
    Виділяються стіни в кабінеті для того, щоб кожен співробітник мав можливість повісити фотографію, зроблену під час поїздки до Туреччини у відпустці, риболовлі або пікніка у вихідні дні.
  9. "Корпоративна скарбничка".
    Прикольна та смішна скарбничка у кожному кабінеті для дрібниці підніматиме настрій. Через час, можна взяти суму, що накопичилася, і витратити її на загальні офісні або колективні потреби.
  10. Регулярне проведення конкурсів талантів
    Кожен співробітник має свої переваги, хобі та таланти: хтось любить фотографувати або малювати, а хтось – в'язати або створювати панно зі шкіри. Можна регулярно організовувати виставки робіт, зроблених своїми руками.
  11. Дні народження.
    Рекомендується в офісі відзначати це чудове свято кожного працівника. Така традиція наближає працівників.
  12. Купівля невеликої спортивної гри.
    Дартс чи настільний футбол допоможе зняти напругу та викликати щирі посмішки.
  13. Купівля акваріума.
    Рибки схоплюються і благотворно впливають на психоемоційний стан людини.

Рекомендується ділитися своїми ідеями створення комфортної обстановки в офісі з усім колективом, а потім обговорювати її. Так є можливість вигадати свою оригінальну пораду.

Раніше ми розповіли всім, хто дбає про свою кар'єру, який одяг одягти в офіс у 2021 році.

Автор: Олександр Бєлов