25-05-2016

Дорога оренда офісів сприяє закриттю бізнесу в Нью-Йорку та Лондоні

Компанії фінансового сектора, IT-індустрії, сервіси підбору персоналу та інші бізнес-структури почали закривати свої відділення у Нью-Йорку та Лондоні через надмірно дорогу оренду офісів.

За півтора року вартість утримання офісів у вказаних містах збільшилась на 10–12%. За останні п'ять років тільки фінансовий сектор втратив десяту частину робочих місць: Нью-Йорк залишили 27 тис. фахівців, Лондон – 15 тис. Північноамериканськими альтернативами Нью-Йорку стали Джексонвілл у Флориді, США, та Монреаль у Канаді, кількість робочих місць тут збільшилася 4 тис. та 5 тис. відповідно. У цих містах базуються банки Morgan Stanley, State Street, Macquarie, Deutsche Bank.

Європейський бізнес воліє переїжджати з Лондона до Варшави чи Мадриду. У столиці Польщі кількість робочих місць у фінансовому секторі збільшилася на 4 тис. за п'ять років, вартість утримання офісу тут на 60% нижча, ніж у Лондоні. У столиці Іспанії оренда офісів дешевша за лондонські на 47%, а п'ятирічний приріст працівників досяг 2,5 тис. осіб.

За прогнозами експертів, масовий від'їзд високооплачуваних фахівців із Лондона та Нью-Йорка продовжиться.

За матеріалами РБК Нерухомість