30-01-2020

Комерційна нерухомість України дуже цікава для інвесторів

будівлю

Прибутковість проектів комерційної нерухомості в Україні може зацікавити міжнародних інвесторів на тлі їхньої недовіри до інвестицій у житло.

Таку думку озвучив засновник Spang Capital Олександр Пан. Property Times.

Україна поки що не може гарантувати міжнародному інвестору належні умови для безпечного інвестування у житлову нерухомість.

«Незважаючи на загальний тренд в інвестування житла, Україна сьогодні не може у цьому сегменті запропонувати міжнародному інвестору надійні гарантії та перекрити всі ризики, особливо це стосується новобудов на початковому етапі, – вважає Олександр Пан.

На думку експерта, корумпованість ринку та незахищеність інвестора поки що не перекривають високих ризиків, пов'язаних з особливостями реалізації проектів житла в нашій країні.

«Водночас сегмент комерційної нерухомості, зокрема торгової та офісної, демонструє дуже позитивну динаміку зростання. Міжнародному інвестору прибутковість таких проектів в Україні може бути дуже цікавою», - коментує Олександр Пан.

Нагадаємо, у І кварталі 2019 року обсяг інвестицій у комерційну нерухомість України зріс на 54% і цей показник став 4-м у регіоні Європа, Близький Схід, Африка.