18-08-2011

Комерційна нерухомість продовжує зростати попри світові індекси економіки

будівлі

За звітами консалтингового агентства LaSalle Investment Management у світі продовжується зростання ринку комерційної нерухомості, при збільшенні відриву від основних показників економік.

У тексті звіту повідомляється: "непостійність та нервозність в інших класах активів, особливо помітні в європейських державних облігаціях, акціях азіатських компаній, цінах на сировину, американських боргових паперах, не знаходять адекватного відгуку на ринку нерухомості, і це викликає певні побоювання".

Москва очолила світовий список щодо зростання вартості активів (більш ніж на 60%) та підвищення орендних ставок (майже на 50%) у сфері преміальної офісної нерухомості. За II квартал інвестиції в російську комерційну нерухомість склали $2,3 млрд., майже в 3,5 рази перевищивши торішній показник і зробивши Росію ринком, що найбільш швидко зростає у світі.

Ринок комерційної нерухомості зростає, зокрема за рахунок низької бази, вважає головний економіст Deutsche Bank у Росії Ярослав Лісоволик. Цей ринок найбільше постраждав від кризи: банки, незважаючи на підтримку держави, серйозно скоротили обсяги кредитування девелоперів. Відновлення ринку, за його словами, розпочалося лише торік, але й зараз обсяги кредитування не досягли докризового рівня.

Європейський ринок комерційної нерухомості продовжує відновлюватися, причому провідну роль цьому процесі грає зростання попиту преміальні активи торгової нерухомості.

За матеріалами ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ.