12-08-2011

Рекомендації щодо пошуку приміщення комерційної нерухомості для ведення бізнесу

бізнесмени

У наш час обставини на ринку комерційної нерухомості Одеси складається в такий спосіб: багато компаній намагаються відшукати собі підходяще приміщення для бізнесу своїми силами. Втім, із самого початку вони звертаються за інформацією щодо об'єктів, виставлених на продаж, до агентств нерухомості. Дзвінок в агентство або його відвідування зазвичай носить лише інформаційний характер для збору інформації по об'єктах нерухомості та подальшої купівлі самотужки.

Найчастіше, таке відбувається і через агентства нерухомості, тому що, знайти відповідне приміщення для ведення бізнесу виявляється насправді не просто. У більшості випадків агенції обмежуються банальним посередництвом, за яке просять свою винагороду. З цієї причини клієнти з метою знайти приміщення звертаються до інших джерел – газети, журнали та інтернет. Однак деяка частина пропозицій звичайні "пустушки" - рекламний хід для залучення клієнтів.

Практично у кожному агентстві нерухомості пошук об'єкта здійснюється так: керівник агентства дає ріелтору доручення на пошук нерухомості у заданих районах за конкретними параметрами. Однак у процесі пошуку виникає безліч питань, куди необхідно знайти відповіді.

Де знайти потрібне приміщення?

Швидше за все, ріелтор скористається інтернетом, зокрема займеться пошуком об'єктів на ресурсах, присвячених нерухомості. Однак пошук в інтернеті не завжди приносить необхідний результат. Пропозиції, розміщені на сайтах оголошень, зазвичай застарілі або повторювані, а також не всі об'єкти задовольняють вимогам клієнтів. Найкращий варіант пошуку приміщення – спеціалізовані сайти з базами комерційної нерухомості.
Яка ситуація на ринку нерухомості?

Для відповіді на це питання потрібно ознайомитись з аналітичними матеріалами та статтями, провести моніторинг об'єктів нерухомості. Професійному ріелтору постійне відстеження цін на ринку нерухомості дозволяє мати реальне уявлення про вартість об'єкта та її відповідність якості нерухомості. Маючи серйозний досвід аналізу необхідної інформації, професійний ріелтор досить швидко підбере з усіх об'єктів найбільш підходящий, і зробить так, що саме Ви будете серед перших покупців. Адже добрі об'єкти "не затримуються" у продажу, незалежно від економічної ситуації на ринку.

Як не втратити об'єкт?

Керівник агентства визначає чи варто оглядати об'єкт чи ні, але завжди перебуває на переговорах чи ділових зустрічах, то процес прийняття рішення необхідність огляду знайденого співробітником об'єкта відкладається. Через повільний обмін інформацією трапляється так, що найбільш ліквідні об'єкти нерухомості продаються або здаються перш, ніж інформація про них стає доступною для потенційних покупців.

Якщо керівник агентства схвалив огляд об'єкта нерухомості, ріелтор, який вирушив на перегляд приміщення, не має необхідних повноважень у прийнятті рішення на місці. Буває і так, що він не може самотужки оцінити чи підходить цей об'єкт його клієнту чи ні, як і які поставити питання власнику об'єкта, щоб у подальшому надати всю необхідну інформацію по об'єкту нерухомості.

Природно, можливо і власними силами підшукати об'єкт нерухомості для ведення бізнесу, проте лише це займе у Вас багато часу і сил. Набагато ефективніше шукати приміщення, звернувшись агентство, що спеціалізується на даному напрямку. Експерти, які мають серйозний досвід у пошуку приміщень для бізнесу – не просто посередники, це професійні ріелтори, які добре знають, що Вам необхідно і на що потрібно звернути увагу.

Безумовно, рішення про те, чи потрібно звертатися в агентство за допомогою у пошуку об'єкта комерційної нерухомості або шукати його самотужки, приймати лише Вам!

Автор: Олександр Бєлов