29-10-2018

Як покращити робочий день в офісі?

офісні працівники

Робочі дні в один момент можуть стати тягарем, навіть якщо насолода офісною роботою нікуди не йшла. Причини можуть бути різними, а ось кошти вилікувати нудьгу з 9 до 6 загальні та допоможуть людям у різних сферах праці.

Насолода роботою допоможе ефективніше відпочивати, справлятися зі стресом та зберігати ментальне здоров'я. Зневіра на робочому місці, навпаки, веде до емоційних проблем. Тому важливо знати, як зробити робочий день кращим.

Поради для офісних працівників

  1. Робити перерви.
    Працювати вісім годин без зупинки можна, але не треба. Крім паузи на обід, варто робити зупинку на пару хвилин кожні дві години. Невелика розминка м'язів шиї та плечей допоможе повернути тонус тілу, а зміна фокусу на відмінне від роботи заняття, надасть вам нових сил. Але такі паузи не варто зволікати, щоб не збитися з робочого ритму.
  2. Тішити себе дрібницями.
    Для когось – це друга чашка кави в середині дня, для когось – перегортання стрічки в улюбленій соціальній мережі чи будь-яке інше негайне бажання. Їх виконання, може, і не зрівняється з повноцінним відпочинком, але якщо ігнорувати такі дрібниці, то незадоволення тільки накопичуватиметься.
  3. Не забувати їсти.
    Величезна частина роздратування приходить разом із голодом. Відсутність сніданку, обіду або ранкової кави позначиться на ставленні до всього дня. Навіть якщо організм вже звик довго обходитися без їжі, це все одно позначиться на загальному стані. Якщо немає часу на сніданок вдома, то з вечора варто приготувати щось, наприклад, невеликий бутерброд і термос з чаєм. Якщо під рукою все ж таки немає їжі, то кава зможе прибрати голод на якийсь час. А повноцінний обід взагалі виправить день, який почався з поганого настрою.
  4. Планувати день.
    Декілька завдань одночасно можуть здаватися непосильним завданням і викликати постійний стрес, але їхня організація, що дозволяє зрозуміти, коли і як виконувати доручення, зроблять будні спокійнішими. Багатьом не подобається детальне планування, але й не потрібно. Достатньо написати загалом, щоб перестати турбуватися про палаючі дедлайни та проблеми з виконанням.
  5. Влаштуватися зручніше.
    Працювати можна будь-де, але не варто цього робити. Ваше робоче місце має бути максимально комфортним. Крісло, від якого болить спина, стіл, де майже немає місця, зламані ящики – все це заважає насолоджуватись днем, навіть якщо ви дуже любите свою роботу. Якщо немає можливості або грошей на новий стіл або крісло, то зробити невеликі вдосконалення все ж таки варто. Полагодити ящик, відкрити вікно, щоб голова не хворіла від задухи, організувати свою версію порядку на столі.

Ці невеликі способи – швидке вирішення проблем із настроєм офісних працівників. Їх виконання може покращити емоції від роботи та повернути колишнє задоволення.

Раніше повідомлялося про які сім продуктів харчування варто відмовитися, перекушуючи в офісі.

Автор: Олександр Бєлов