29-04-2021

«Скелети в шафі» орендованої квартири: як знайти і впоратися з ними

як знайти

Ті, хто не стикався раніше з орендою житлоплощі, можуть не знати про всі нюанси, що спливають після переїзду до «чужого порога»

Найчастіше справлятися з недоліками квартири доводиться самим постояльцям: господар зайнятий, договір оренди укладено, гроші сплачені. Мешканцям слід відразу озброїтися засобами для чищення, купити засіб від тарганів і пару дюбелів.

3 простих поради для щасливого життя в орендованій квартирі

  1. Насамперед варто перевірити наявність протягів – недостатня герметичність вікон та дверей призводить до підвищеної витрати тепла, за яке потрібно платити. Герметизацію проводять за допомогою монтажної піни та силіконового герметика.
  2. Часто орендовані квартири «страждають» проблемами з сантехнікою: протікання, неміцне кріплення, наявність іржі. Ремонт сантехніки та всього, що пов'язано з трубопроводами, краще довірити фахівцеві, а якщо неполадки виявилися до підписання договору оренди, то вартість ремонтних робіт можна відняти від суми щомісячної оплати.
  3. Генеральне прибирання та боротьба з паразитами/павутиною – важливі деталі створення затишку в орендованій квартирі: достатньо застосувати один раз дезінфікуючі миючі засоби для стін та підлоги, а також фуфанон від комах.

Крім того:

  • бажано відразу позбутися несправних меблів;
  • подушки, штори та фіранки потрібно віддати в чищення;
  • нерівності столів можна приховати скатертиною та сувенірами, надавши кімнаті особливий стиль;
  • Недоліки підлог приховає теплий килим, а для дивана підійде плед;
  • використовувати якомога більше особистих речей.

Виявивши нові вади, не варто впадати в паніку - багато що можна виправити своїми руками, а допомогу спеціаліста зобов'язаний відшкодувати власник квартири. Потрібно розуміти, що від чистоти та порядку в орендованій квартирі залежить здоров'я та гарний настрій самих мешканців.

Раніше ми розповіли про важливі моменти необхідні для отримання максимальної вигоди від оренди квартири.

Автор: Олександр Бєлов