17-02-2021

Ремонт квартири перед здачею в оренду: робити чи ні?

комфортабельна квартира

Квартира в Одесі давно стала не лише дахом над головою, а й засобом отримання доходу. Тому багато власників вважають за краще її не продавати, а здавати в оренду. Але щоб мати максимальну вигоду, потрібно знати кілька важливих моментів.

Якщо в квартирі ремонт не першої свіжості, то досвідчені орендодавці дадуть однозначну пораду - варто впорядкувати її. А ось як саме це зробити: зробити капітальні ремонтні роботи або просто переклеїти шпалери, залежить від наступних факторів.

Насамперед власнику варто робити ремонт з огляду на власні претензії. Якщо він хоче здавати житло дорожче, то можна і вкласти більше коштів у ремонтні роботи. Але при цьому треба враховувати, що у неліквідній квартирі дорогий ремонт не завжди окупається. Тому що орендар враховує ще й такі моменти, як зручність розташування, тип будинку та площа житла.

Якщо йдеться про власність, яка знаходиться далеко від транспортної розв'язки, та ще й у будинку зі старим незручним плануванням, то не варто робити серйозних капіталовкладень у переобладнання. Можна поклеїти свіжі шпалери та обставити квартиру мінімумом меблів. Але в жодному разі не варто робити настільки об'ємні капіталовкладення, що неможливо буде розраховувати на їхню швидку окупність. Так, облаштування у квартирі економ-класу має окупитися буквально протягом перших місяців, а в елітному житлі приносити відповідний дохід протягом півроку.

Роблячи ремонт, важливо не допустити серйозної помилки - всі переробки не варто здійснювати виключно на власний смак. Те, що для господаря є символом розкоші, клієнту може здатися несмаком. Так що краще вибирати стандартне оздоблення, в якому комфортно почуватимуться любителі різних стилів в інтер'єрі.

Те саме стосується і капіталовкладень у меблі. Досвідчені люди радять обставляти житло щонайменше. Тому що нерідко орендарі мають власні предмети, а іноді шукають житло зовсім без меблів.

Починаючи тривалий ремонт квартири з серйозними витратами варто пам'ятати про те, що в результаті оренда може виявитися практично не окупною. А ось зробивши її чистенькою та доглянутою, можна розраховувати на інтерес потенційних квартиронаймачів.

Раніше ми розповіли про те, як отримувати стабільно високий прибуток від здачі квартири у найм.

Автор: Олександр Бєлов