10-08-2018

Здача квартири в оренду – пошук орендарів

пошук орендарів

Пропонуючи квартиру для здачі в оренду, кожен господар хоче уникнути проблем із неблагонадійними орендарями. У спробі знайти безпечних та безпроблемних мешканців багато хто висуває дуже багато різнобічних вимог. Але не завжди це допомагає захиститись від можливих неприємностей. Як же знайти орендаря і не пошкодувати про це?

Кого віддавати перевагу

Власники житла, ревно ставлячись до свого майна, іноді мають надто багато упереджень проти різних груп людей. Деякі не довіряють сім'ям з дітьми, віддаючи перевагу самотнім і працюючим. Інші нізащо не здадуть житло студентам, уявляючи галасливі вечірки, безладдя та безвідповідальне ставлення до чужого. Хтось скаже, що краще не пускати на поріг орендарів з тваринами, будь-якими, будь то кішки, рибки або птиці.

Наскільки обґрунтовані ці побоювання? Сім'ї з дітьми можуть не тільки дивитися крізь пальці на те, як їхні малюки псують чужі шпалери, а й самі виявитися непостійними та ненадійними мешканцями. Наявність дітей ще нічого не говорить. Проте, здебільшого наявність дітей додає людям відповідальності та змушує серйозніше ставитись до життя. Такі мешканці навряд чи з'їдуть без попередження і зазвичай налаштовані на тривалу оренду, а отже, намагатимуться не псувати стосунки з господарями та виявляти розуміння.

А ось про здачу квартири родичам чи друзям такого не скажеш. Вони теж можуть бути налаштовані на тривале проживання, тільки при цьому вважати цілком можливим тягнути з оплатою. Адже вони впевнені, що завжди можна домовитися! А якщо ні, згадуються свої методи досягти бажаного: скандали, прохання, закиди. Таким чином, замість грошей виходять лише звинувачення у жадібності та відмова виїжджати.

Одинак приваблюють орендодавця низькою ймовірністю шуму та вечірок у квартирі і тим фактом, що вони поодинокі. Багато хто вважає, що з однією людиною домовитися легше. Але, на жаль, це не гарантія того, що людина не виявиться безвідповідальною і не з'їде, залишивши по собі розгром і зламану техніку.

Молода пара без дітей, де обидва працюють – ці люди видаються більшості власників житла найнадійнішими орендарями. Немає факторів ризику, таких як діти, які можуть пошкодити чи зламати щось. У той же час є дохід, який дозволить сплачувати оренду вчасно. Все б нічого, але навіть такі, безпроблемні на вигляд пари можуть безсовісно ігнорувати всі прохання та інтереси власників і влаштовувати в квартирі все, що їм заманеться.

студенти необов'язково гулятимуть ночі безперервно і докучатимуть сусідам шумом і веселими збіговиськами. Звісно, ​​це не виключено. А може, вони виявляться цілком відповідальними та акуратними мешканцями. Щоб уникнути можливих конфліктів, краще запастися телефонами їхніх батьків. Це допоможе вирішити проблеми, якщо вони виникнуть, і зробить молодиків зговірливішими.

Орендарі з тваринами зазвичай чудово розуміють, чим загрожує утримання вихованців у квартирі, і намагатимуться запобігти збиткам. Якщо ж ні, регулярні візити допоможуть переконатися в тому, що житло міститься в належному порядку. А відшкодування збитків від порваних шпалер чи зіпсованих меблів завжди можна позначити у договорі заздалегідь.

Як проводити зустріч

Потрібно не скромничати, а поставити всі необхідні запитання. Чим займається орендар? Де він працює? Хто проживатиме? Чи домашні тварини?

Слід звернути увагу до поведінка людини під час спілкування. Як він реагує на запитання? Чи намагається наполягати на своєму² Чи шукає можливостей нав'язати свої умови, чи ухиляється від відповідей? Помітивши щось подібне, краще відмовитись від подальших обговорень.

Підготував: Олександр Бєлов