21-10-2020

Основи пошуку тимчасового житла

орендне житло

Щороку до країни переїжджає кожна п'ята родина. Але в багатьох із цих випадків перший пункт призначення не завжди виявляється останнім. Незалежно від того, чи переїжджаєте ви за власним бажанням чи тому, що цього вимагає ваше керівництво, тимчасове житло часто необхідно, щоб подолати розрив між прибуттям у нову спільноту та пошуком постійного місця проживання. Цей інтервал може становити від кількох днів до кількох місяців, тому будь-який короткостроковий рух необхідно планувати відповідним чином.

Для приватних осіб та сімей, яким потрібне тимчасове житло, є три основні варіанти: звичайні готелі, готелі для тривалого проживання та оренда будинків чи квартир.

Звичайні готелі

Хорошим варіантом у разі пошуку вами тимчасового житла лише на кілька днів є звичайний готель. Цей готель пропонує повний спектр послуг, таких як ресторани та щоденне прибирання. Хоча ці додаткові послуги є зручними для короткострокового перебування, у разі досить тривалого терміну вашого перебування в такому готелі вони можуть суттєво позначитися на вашому бюджеті на переїзд.

Готелі для тривалого проживання

Цей варіант слід розглядати, коли вам потрібний більший термін перебування. Житло для тривалого проживання створює більш домашню обстановку, пропонуючи повністю обладнані кухні та пральні. Немає договорів оренди, які потрібно підписувати, немає постачальників комунальних послуг, які слід розглядати, а всі кімнати повністю мебльовані.

Оренда будинків та квартир

Залежно від розміру сім'ї та бюджету здача в оренду будинків та квартир є життєздатним варіантом для тих, кому потрібно залишитись на місяць або довше і хто не проти підписати договір оренди або домовитися про оплату комунальних послуг, телефону та послуг кабельного телебачення.

Запитання, які варто собі поставити

Незалежно від того, чи розглядаєте ви варіанти переїзду самостійно, працюєте з шановною компанією з нерухомості або користуєтеся рекомендаціями служби переїзду у пошуках тимчасового житла, вам необхідно поставити кілька запитань:

  1. Який тип тимчасового житла найкраще відповідає вашим потребам?
  2. Ви самотні і вам потрібна лише одна кімната або у вас сім'я, і ​​вам потрібно кілька кімнат?
  3. Яку ціну готові ви заплатити?
  4. Який район виявився б вам найбільш підходящим? Якщо у вас є діти, чи має бути поблизу школа?
  5. Які зручності вам потрібні? Можливо, басейн чи тренажерний зал?
  6. Чи зможете ви за необхідності скористатися послугами місцевих гувернанток чи прибиральників?
  7. Чи оплачує ваша робоча організація ваш переїзд, і якщо так, то які пільги та витрати вони зможуть покрити?

Проблеми ринку житла

Вузькі ринки можуть представляти особливо важку проблему під час пошуку тимчасового житла. У великих мегаполісах, де ваші можливості обмежені, а ціни завищені, готелі для тривалого проживання є реальною економічною цінністю для тих, хто потребує тимчасового житла.

Однак, якщо ваша ситуація вимагає, щоб ви підшукували орендовану нерухомість, може бути розумним пошукати новішу нерухомість, власники якої (що спираються на можливість іпотеки і потребують постійного грошового потоку) можуть бути готові укласти короткострокову оренду. Пам'ятайте, що переговори - це частина гри, і ніколи не завадить скинути ціну до того, як будь-яка зі сторін почне розгляд наступного варіанту.

Крім того, ви можете істотно розширити свої можливості, розглядаючи різні райони, збільшуючи ймовірність знаходження відповідної нерухомості за доступною ціною. Не забувайте проводити власні аналізи та дослідження, дотримуйтесь резонних рекомендацій та робіть відповідні висновки, і вам вдасться звести кількість можливих перешкод на шляху до пошуку тимчасового житла до мінімуму.

Раніше ми розповіли про п'яти причинах довготривалого пошуку житла для оренди.

Автор: Олександр Бєлов