05-08-2020

5 причин тривалого пошуку житла для оренди

пошук житла

Багато власників житла заробляють на його здачі в оренду. Здавалося б знайти житло не повинно складати особливих труднощів, оскільки ця стаття доходів не вимагає від власника житла докладання будь-яких зусиль, проте не все так просто. Іноді охочі винайняти квартиру (будинок) в оренду стикаються з багатьма проблемами, які сильно затягують пошуки нерухомості для проживання. Так, можна назвати такі причини затяжних пошуків житла для оренди.

1Висока вартість. Однією з головних причин затяжних пошуків нерухомості для оренди є завищена ціна, яку встановлюють власники. Адже кожен хоче заробити якнайбільше. У результаті орендодавець залишається без клієнтів і грошей. Вирішити цю проблему може лише зниження орендної ставки на житло.

2Підвищені вимоги. У цьому випадку винуватцем пошуків житла, що затягнулися, виявляється сам орендар. Багато орендарів зовсім не розуміються на ціновій політиці ринку нерухомості. Внаслідок цього вони хочуть орендувати шикарне житло за мізерну ціну. У такому разі пошуки значно затягнуться, а можливо, навіть людина взагалі не знайде відповідного об'єкта для оренди. Іноді у клієнта досить багато грошей і він сам не може вирішити, де він хоче проживати. У результаті він шукає квартиру (будинок) для оренди без будь-яких критеріїв. У такому разі не допоможе навіть ріелтор.

3Підвищені вимоги орендодавця. Іноді орендодавці висувають неадекватні вимоги до орендарів. Наприклад, квартира може здаватися лише подружній парі чи самотнім людям. Також може бути заборона домашніх тварин та інші вимоги. Іноді навіть орендодавці вимагають зробити передоплату кілька місяців вперед. Не у всіх орендарів може бути така велика грошова сума.

4Процес узгодження умов договору. У деяких випадках орендодавець та орендар не можуть дійти спільного знаменника щодо погодження умов договору оренди. Адже кожна сторона бажає укласти докладний договір на вихідних умовах. В результаті ніхто не хоче поступатися. Вирішити цю проблему досить важко. Можливо, доведеться запросити для укладання договору юриста з боку, який складе договір згідно з чинним законодавством, об'єктивно і неупереджено.

5Відсутність необхідного життя. Буває й так, що на ринку нерухомості взагалі відсутній варіант житла, який підходить орендарю. У такому разі рекомендується робити знижки на деякі моменти. А якщо ні, то орендар ніколи не знайде відповідний варіант житла.

Раніше ми опублікували коротку, але чітку інструкцію для тих, хто хоче зняти квартиру на тривалий термін та уникнути шахраїв.

Автор: Олександр Бєлов