30-12-2020

Що таке бізнес на суборенді житла?

оренда квартири

Будь-який бізнес прагне швидкого отримання прибутку. Але що для цього потрібно? Потрібно мінімізувати витрати, збільшити дохід та побудувати бізнес таким чином, щоби робочі потужності не простоювали. Якщо витрати бізнесу мінімальні, то відкрити його будь-якому охочому набагато простіше, а якщо чистий прибуток висока, тим швидше окупить себе початковий капітал і відбудеться стрімке нарощування прибутковості. Але що робити, якщо ви - бізнесмен-початківець? Чи маєте ви якісь шанси? На це запитання можна позитивно відповісти: можна вести продуктивний бізнес на суборенді!

У чому суть такої комерційної діяльності?

Бізнес-ідея суборенди полягає в тому, що підприємець-початківець орендує квартиру з меблями на тривалий термін (припустимо, на рік). У таке Підприємство, зрозуміло, доведеться вкласти досить круглу суму, але в будь-якому випадку вона буде меншою, якщо порівнювати її з вкладеннями в інші види комерції.

Для чого потрібна оренда квартири на такий довгий термін і в чому полягає прибутковість ідеї? Відповідь проста: можна здавати таку квартиру подобово іншим мешканцям. Особливо це актуально для тих міст, у яких потенційні орендарі приїжджають на відпочинок, у відрядження чи з інших службових справ. Така практика дуже популярна у курортних куточках країни. Чому орендар відгукнеться на вашу пропозицію?

  1. Готельні номери часто виявляються зайнятими.
  2. Проживання в готелі обійдеться порівняно дорожче, ніж проживання в житлі, що орендується.
  3. Така пропозиція приваблива за рахунок домашньої обстановки, що панує в квартирі, в якій можна добре відпочити і розташуватися з комфортом.

Ваша квартира дозволить орендарю виспатися, приготувати собі їжу, випрати речі, подивитись ТБ, словом – насолодитися перебуванням у новому місті. Таке житло чудово конкурує на ринку в порівнянні з однотипними та малофункціональними номерами у готелі.

Чому такий бізнес – прибутковий

На недосвідчений погляд довгострокова оренда чужої квартири може здатися безглуздою витівкою. Але річ у тому, що подобова вартість житла набагато вища за вартість, яку мешканець платить за довгострокову оренду. В результаті орендодавець виграє на різниці вартості проживання у квартирі, яку здає у суборенду. Просто, як усе геніальне!

Що потрібно зробити для запуску бізнесу?

Перш ніж поринути з головою в оголошення про оренду житла, визначтеся з тим, чи матиме подібне Підприємство успіх у вашому місті. Потрібно проаналізувати попит на житло, а саме: які категорії потенційних мешканців приїжджають до міста, а чи є вони платоспроможними тією мірою, на яку ви розраховуєте.

Якщо ваше місто занадто мале, або не має туристичної привабливості, то подібна ідея буде свідомо програшною. Але якщо місто - курортний, має діловий район або має пам'ятки - робіть вашу ставку!

Як розкрутити таку комерційну витівку?

Квартира, яку ви маєте намір зняти, має бути зручною. Краще обмежитися невеликою площею зниження витрат, оскільки великі сім'ї подорожують вкрай рідко, тоді як сімейній парі чи відрядженому службовцю такий варіант буде дуже до речі. Меблів у квартирі обов'язково має бути достатньо для комфортного проживання.

мебльована квартира

Договір оренди, який ви укладатимете з орендодавцем, має бути завірений нотаріально. Віддавайте перевагу пропозиціям із попередньою оплатою оренди, щоб вас не виставили за двері в найвідповідніший момент.

Коли ключі отримані, а договір підписано, потрібно потурбуватися про рекламу свого житла. Якщо у вас є така можливість, краще роздати свої візитки таксистам, які працюють на вокзалах та розвозять приїжджих. На візитівці варто вказати бажану ціну за оренду житла. Ціна має бути адекватною існуючому на ринку попиту. Не завадить познайомитись із вартістю проживання у готельних номерах вашого міста.

Цілком можливо, що ваші перші задоволені мешканці розкажуть про вас своєму оточенню – потенційним орендарям. Орієнтовна вартість довгострокової оренди однокімнатної квартири складає близько 12 000 грн. в місяць. Знявши та здавши таке житло подобово, ви зможете отримувати до 18 000 грн. на місяць чистими. Звичайно, це ідеальний виторг, який буде наповнювати ваш гаманець тоді, коли ви досягнете нульового простою ваших потужностей, тобто. житла.

З часом, коли ваше ім'я як орендодавця буде на слуху, прибуток лише зростатиме. Важко посперечатися з тим, що подібне вкладення грошей – вдала затія, чи не так? Вам відкриються ще більш райдужні горизонти, коли ви зможете орендувати 2, 3, 4+ квартири.

Висновки

Бізнес на суборенді - це:

  • мінімальні витрати (розмір стартового капіталу щодо невеликий);
  • мінімум фізичних зусиль;
  • феноменальна націнка.

Розробка власної золотої жили – приваблива перспектива, яка, безумовно, варта вас!

Підготував: Олександр Бєлов