28-02-2020

5 порад грамотного складання оголошення про здачу житла в оренду

дошка оголошень

Здача квартири починається насамперед із грамотно складеного оголошення. У ньому важливо правильно вказати всі аспекти, щоб орендар мав повне уявлення про квартиру, де збирається проживати. Що потрібно не забути вказати в оголошення про здачу житла?

1. Якість інформації

Квартира може знаходитися в самому центрі міста, в ній може бути відмінний ремонт та низька ціна, проте всі ці характеристики не є показниками того, що житло буде орендоване одразу після розміщення оголошення.

Не треба намагатися обдурити майбутніх орендарів, адже вся брехня розкриється, як тільки вони переступлять поріг квартири. Тому інформація в оголошенні має бути правдивою. Немає певних правил, як саме має бути написане оголошення, однак у ньому обов'язково повинні бути присутніми такі дані:

  • наявність меблів та техніки;
  • стан квартири, чи зроблено ремонт;
  • кількість кімнат та загальна площа приміщення;
  • наявність балкону;
  • інформація про те, чи можна заселятися з маленькими дітьми чи тваринами;
  • наявність поблизу об'єктів інфраструктури, наприклад супермаркети, школи, лікарні.

2. Вимоги

Щоб не виникало проблем, у оголошенні рекомендується вказувати вимоги до майбутніх мешканців. Дехто здає квартиру лише сімейним парам, дехто студентам, а хтось людям після 40 років. А також можна пред'явити вимоги до статі мешканців, наприклад, лише жінки.

В оголошенні можна вказати вимоги щодо наявності дітей, котів, собак, шкідливих звичок у мешканців. Іноді прописують: «Лише мешканцям слов'янської зовнішності».

3. Терміни та оплата

Обов'язково потрібно вказувати конкретний термін здачі житла, наприклад, лише до 1 червня, лише на один рік, не менше ніж 3 місяці тощо.

В оголошенні має бути вказано чітку суму за проживання. Але також має бути інформація про те, як оплачуються комунальні послуги, чи включаються вони до загальної суми щомісячного платежу чи ні.

4. Фото

Без фотографій на оголошення ніхто не зверне увагу, оскільки майбутнім орендарям цікаво, де вони мешкатимуть. Всі фотографії повинні бути зроблені у високій якості і при денному освітленні. Перед зйомкою бажано навести лад у кімнатах та прибрати зайві речі.

5. Ремонт та комфорт

Перед тим як здавати квартиру, бажано усунути в ній всі неполадки, це стосується кранів, що потікають, зламаних дверних ручок, перемикачів і розеток. У кімнатах має бути зроблений гарний ремонт, щоб квартиру не соромно було здати мешканцям.

Багато людей звертають увагу на електроприлади та меблі, які знаходяться у приміщенні. Якщо в будинку є холодильник, ліжка, шафи, телевізор, мікрохвильова піч, то про все це теж потрібно вказати в оголошенні.

А ось відповідь на запитання, чому необхідно звертатися до професійних ріелторів для оренди житла, ви дізнаєтесь, прочитавши цю статтю.

Підготував: Олександр Бєлов