21-02-2020

5 причин звернутися до ріелтора для оренди житла

BFS на екрані смартфона

Процес оренди житла через ріелторську агенцію має свої істотні плюси. Саме тому послуги мають великий попит.

Проте, що серед співробітників агенцій трапляються й несумлінні спеціалісти. Цією сферою діяльності часто займаються люди, які думають лише про свою особисту вигоду і зовсім не дбають про якість послуг. Саме з цієї причини необхідно звертатися до агентства з висококваліфікованими спеціалістами та гарним рейтингом, що гарантує якісні послуги.

Переваги у зверненні до агента полягає у грамотно наданій допомозі у пошуку необхідного житла для оренди, великої кількості варіантів квартир за бажану ціну та у необхідному районі. Також звернення до кваліфікованого рієлтора має й інші позитивні моменти.

Економія часу

Фахівець заощаджує час орендаря у кілька разів, самостійно переглядаючи базу пропозицій, вивчаючи власників та їх умови здавання житла. Клієнту, у свою чергу, потрібно лише почекати мінімального часу і отримати список варіантів, які підходять під всі висунуті заздалегідь вимоги.

Зручний час та маршрут

Саме рієлтор домовляється про час перегляду об'єктів здавання, при цьому самостійно плануючи маршрут. За умови, якщо на показі квартири проводиться аукціон у зв'язку з низькою орендною ставкою, то досвідчений агент може переконати орендодавця розглянути свого клієнта в першу чергу. Така дія підвищує можливість зняти зручний варіант квартири.

Чистота документації

Робота з документами у разі звернення до агенції переходить посереднику. Юрист переглядає всю документацію, складає якісний договір з урахуванням усіх особливостей проживання та оплати, контролює його підписання двома сторонами. Якщо власник житла в чомусь здається підозрілим, то можна з упевненістю покластися на агента, який убереже співпрацю з ним.

Представлення інтересів

Виникаючі спірні моменти в оренді квартири можуть бути вирішені завдяки фахівцю. Ріелтор знає всі закони та зможе вирішити питання мирним шляхом. Крім того, укладений агентом договір, завжди враховує інтереси клієнта. При його підписанні фахівець може знайти хитрощі і домогтися знижки.

Гарантія надання житла у спірних питаннях

Звертаючись до агенції нерухомості, можна завжди залишатися з упевненістю в тому, що при виникненні конфліктних ситуацій або спірних питань про виселення клієнт не залишиться на вулиці. Ситуація, що виникла, повністю лягає на плечі найнятого ріелтора, а це означає, що у разі незапланованого виселення він у найкоротший термін надає житло клієнту безкоштовно. І тут нові терміни виселення і оплати обумовлюються від початку.

Раніше ми опублікували статтю, в якій поділилися поширеними помилками виникають в орендарів та орендодавців.

Автор: Олександр Бєлов