28-02-2019

Відкриття підприємства громадського харчування в Україні подорожчало

ресторан

З 1 квітня 2019 року собівартість відкриття ресторанів та кафе в Україні зросте на 15–20% через запровадження нових стандартів до приміщень громадського харчування.

Зміна №4 у ДСП В.2.2–15-2005 «Будинки та споруди. Житлові будинки. Основні положення"

  1. Місткість не більше 250 місць, вбудованих у житлові будинки.
  2. Наявність відокремленої території.
  3. Окремі входи ззовні.
  4. Окремий пожежний відсік.
  5. Евакуаційні виходи.

Зміна в ДСП «Інклюзивність будівель та споруд»

  1. Облаштування безбар'єрного простору.
  2. Посадкові місця для людей з інвалідністю розміщувати неподалік входу, але не в проході.
  3. Туалетні кабіни для людей з інвалідністю.

Зміна собівартості відкриття ресторану

  1. З урахуванням нових стандартів, собівартість створення вбудованих ресторанів для власника приміщення зросте щонайменше на 15–20%.
  2. Вартість відкриття ресторану оцінюється у 1 тис. дол. за кв. м.
  3. Вартість відкриття ресторану в побудованому окремому будинку – 2–5 тис. дол. за кв. м.

Раніше був опубліковано матеріал про те, яким має бути ресторан, щоб у ньому подобалося кожному відвідувачу.

За матеріалами UBR.ua