28-02-2019Ремонт
Відкриття підприємства громадського харчування в Україні подорожчало
З 1 квітня 2019 року собівартість відкриття ресторанів та кафе в Україні зросте на 15–20% через запровадження нових стандартів до приміщень громадського харчування.
Зміна №4 у ДСП В.2.2–15-2005 «Будинки та споруди. Житлові будинки. Основні положення"
- Місткість не більше 250 місць, вбудованих у житлові будинки.
- Наявність відокремленої території.
- Окремі входи ззовні.
- Окремий пожежний відсік.
- Евакуаційні виходи.
Зміна в ДСП «Інклюзивність будівель та споруд»
- Облаштування безбар'єрного простору.
- Посадкові місця для людей з інвалідністю розміщувати неподалік входу, але не в проході.
- Туалетні кабіни для людей з інвалідністю.
Зміна собівартості відкриття ресторану
- З урахуванням нових стандартів, собівартість створення вбудованих ресторанів для власника приміщення зросте щонайменше на 15–20%.
- Вартість відкриття ресторану оцінюється у 1 тис. дол. за кв. м.
- Вартість відкриття ресторану в побудованому окремому будинку – 2–5 тис. дол. за кв. м.
Раніше був опубліковано матеріал про те, яким має бути ресторан, щоб у ньому подобалося кожному відвідувачу.
За матеріалами UBR.ua