27-09-2012

Протипожежні двері – потужна гарантія для офісів та квартир!

Для того, щоб убезпечити від пожежі офіси чи інші нерухомі об'єкти, використовують спеціалізовані кошти. Один із головних засобів, який би хотілося відзначити – це двері протипожежного типу. Подібні двері надійні, тому якщо існує загроза пожеж, рекомендується їх негайно встановлювати. У той час як двері будуть зупиняти дим і вогонь, що ввалюється, пожежники зможуть евакуювати всіх людей, що знаходяться в об'єкті, а крім цього, двері врятують отвори.

Ця категорія дверей має безліч переваг перед класичними. Наприклад, типові двері легко деформуються в момент займання, тим більше якщо їх виготовили з легкого полімерного синтетичного матеріалу. Протипожежні двері виготовляються зі спеціалізованих вогнетривких матеріалів, тому вони стійкі та незмінні в лінійних розмірах отворів.

Протипожежні двері чудово утримуватимуть дим і не дадуть йому поширитися в інші похідні приміщення. Температура в інших офісах чи кімнатах не різко підвищуватиметься, а це значно зменшує збитки, адже за цей час усі необхідні речі можна винести та евакуювати людей. Хочеться сказати, що найголовніше це те, що двері вогнестійкі, вогнетривкі, готові витримати до півгодини, а цього часу цілком достатньо, щоб завершити евакуацію та збирання цінних предметів та документів. Крім вищесказаного, двері також утримують отруйний газ, тому вони вважаються необхідними у будь-яких приміщеннях.

Двері протипожежні металеві, найчастіше встановлюють в офісах, і навіть у квартирах, де є цінні речі. Двері повинні чітко розділяти кімнати, де може статися спалах.

Матеріал, з якого виготовлені міцні протипожежні двері, також важливий. Сталь, що має місце у виробничому процесі, покривається захисними шарами, які важко можуть спалахнути. Усередині двері поміщають не тільки сталь, але і звукоізолюючий і термоізолюючий прошарок. Ці прошарки утримують дим, запах та газ.

Підготував: Олександр Бєлов