06-06-2017

Чи можна відкрити ідеальний ресторан?

ресторан

Яким має бути ресторан, щоб у ньому подобалося кожному його відвідувачу: від малого до великого, від сноба до любителя задоволень? Питання з каверзою, після якого так і хочеться запитати: «А чи бувають такі ситуації, які подобаються всім». Швидше за все, відповідь буде негативною, адже навіть якщо зібрати в одну групу різних людей і організувати їм безкоштовний тур до екзотичної країни, кожен реагуватиме по-своєму. Що вже казати про переваги в їжі?

Ну, скажімо, що ви хочете відкрити ідеальний ресторан. Які страви, напої, закуски він повинен мати? Яким має бути дизайн приміщення, планування, якого фасону та якості повинні бути меблі, який колір тканини?

Якщо зважати на думку більшості, то ресторан повинен бути не великим і не маленьким, ціни в ньому повинні бути не високі і не низькі, колір меблів і стін не повинен дратувати око, і повинна бути смачна російська їжа. Ось і виходить, що ми відкриваємо звичайні столові, в яких безбарвні стільці та дерев'яні столи, бежево-зелені шпалери та звичайна їжа, що складається з картоплі-пюре, макаронів та гречки з сосисками.

Ні, шановні читачі, то справа не піде. Думку більшості в цьому випадку краще не враховувати. Слід враховувати те, наскільки буде зручно і смачно тим, хто віддасть перевагу вашому дизайну, кольору штор, тону музики, сидінням і спинкам диванів, а також вашому асортименту страв і напоїв. Вже виходячи з того, що є, потрібно вміти напрацьовувати клієнтуру з огляду на її побажання та особливості смаку. Ну а ідеальним у вашому ресторані може бути те, що будь-яка людина змогла б почуватися добре тут, тому що тільки у вас знайдуться і овочі без приправ, і гостра їжа, і лазіння з сирами, і найніжніший омлет. Їж мій гарний гість, видужвай!

Підготував: Олександр Бєлов