27-05-2021

Посібник з підбору найкращих орендарів для вашої нерухомості

перевірка орендаря

Чи знаєте ви, що у 2019 році понад 100 мільйонів американців винаймали житло?

Ця цифра є чудовою новиною для орендодавців по всіх Сполучених Штатах, які бажають заробити додатковий дохід, здаючи в оренду свою нерухомість. Але погані орендарі шкідливі для бізнесу і можуть викликати більше проблем, ніж вони думають, тому що ви гарантуєте, що знайдете хороших орендарів?

Як перевірити орендарів за 5 простих кроків

Перевірка орендаря - це найважливіша частина пошуку потрібної людини для здачі вашої нерухомості в оренду. Деякі люди воліють, щоб цим займалися агентства з оренди, тому що це простіше, в той час як інші вважають за краще перевіряти орендарів самостійно, оскільки це заощаджує гроші.

Якщо ви хочете заощадити гроші та самі перевірити орендаря, ось що вам потрібно зробити:

1. Попросіть заявку на оренду

Попросіть потенційних орендарів, зацікавлених у оренді вашої нерухомості, надати вам заявку на оренду. Ви можете знайти шаблон заявки на оренду житла в інтернеті або місцевій асоціації нерухомості. Як альтернатива ви можете зробити свій власний шаблон.

Заявки на оренду охоплюють життєво важливу інформацію, яку вам необхідно знати, перш ніж ви візьмете орендаря, таку як фінансова, трудова та особиста інформація орендаря.

Програма може мати питання:

  • поточна та/або попередня трудова історія;
  • поточний дохід: інша фінансова інформація (наприклад, банківські рахунки та кредитні картки);
  • інформація про попередні місця проживання орендаря та контактну інформацію орендодавця;
  • особиста інформація (наприклад, чи є у орендаря домашні тварини і скільки людей проживатиме в орендованій нерухомості);
  • та рекомендації людей, які можуть поручитися за орендаря.

Як тільки ви отримаєте бланк від потенційних орендарів, переконайтеся, що вони заповнили всі. Якщо вони не всі заповнили, спитайте їх, чому є якісь прогалини. Відсутня інформація може бути ознакою того, що орендар намагається щось приховати.

2. Перевірте кредитну історію

Одна з найбільших турбот орендодавця – те, що орендарі не платять орендну плату. Але це простий крок скринінгу може повністю усунути цю проблему. Перш ніж знайти відповідного орендаря, обов'язково перевірте його кредитну історію.

Деякі штати дозволяють орендодавцям стягувати з потенційного орендаря вартість цієї перевірки. Тоді як інші держави вимагають, щоб орендодавець платив за це, але витрати того варті.

Кредитний звіт та оцінка покаже вам:

  • якщо вони були прострочені платежі;
  • їх платежі за кредитними картками;
  • та будь-які фінансові питання, такі як банкрутство.

Ви також зможете побачити, чи є у орендаря якісь борги. Це може допомогти вказати, чи орендар зможе робити регулярні орендні платежі.

3. Як перевірити біографію орендаря

Перевірка біографічних даних орендаря – добрий спосіб з'ясувати, хто житиме у вашій власності.

Якщо вам цікаво, як перевірити біографію орендаря, ви можете зв'язатися з компаніями, що спеціалізуються на таких перевірках. Перевірки коштуватимуть вам грошей, але ви отримаєте їхні публічні записи, історію виселення та кримінальну історію.

Потенційні орендарі, які мають виселення чи судимості, можуть бути ненадійними та небезпечними. Проте ви можете дати орендарю шанс порозумітися або дати йому шанс, якщо судимість була за дрібні правопорушення, коли він був молодий.

4. Зв'яжіться з роботодавцем орендаря та попереднім орендодавцем

Найкращий спосіб дізнатися, чи надійний орендар – запитати тих, кого він знає. Зв'яжіться з роботодавцем потенційного орендаря та перевірте його дохід та надійність.

Однак, не всі роботодавці можуть надати інформацію про доходи орендаря або іншу особисту інформацію, але роботодавець зможе перевірити, чи там орендар працює.

Інша особа, з якою потрібно зв'язатися – попередній орендодавець орендаря. Більшість орендодавців запитають, чи платить орендар їхню орендну плату і підтвердити, що орендар йде.

Ви також можете запитати про спосіб життя орендаря, включаючи будь-які борги або збитки, які вони завдали майну. Ви також можете дізнатися про будь-які скарги від сусідів або про те, чи орендар отримує повну заставу назад, коли вони з'їжджають.

5. Інтерв'ю орендаря

Ще один спосіб визначити, чи підходить орендар для вашої нерухомості, що орендується, - це провести з ним коротку співбесіду. Це може бути або швидкий дзвінок до того, як вони прийдуть і оглянуть нерухомість, або ви можете поставити їм питання, поки вони оглядаються.

Після того, як всі перевірки будуть проведені, це інтерв'ю - просто шанс для вас дізнатися про них трохи більше. Можливо, ви захочете запитати орендаря, чи є у нього домашні тварини, чи планує він завести сусіда по кімнаті, який його робочий час, чи курить він, чи планує він запросити друзів чи сім'ю залишитися на ніч.

Ці прості питання способу життя допоможуть вам зрозуміти, хто є орендарем і чи підходять він вам та вашій власності. Також, якщо він палять, ви можете нагадати орендарю, що у вашій власності не палять, і доведеться палити їм на вулиці.

Хоча описаний вище процес скринінгу досить простий, він потребує часу. На щастя, є ще один спосіб якнайшвидше знайти орендаря і швидше почати заробляти гроші, найнявши компанію з управління орендною нерухомістю, яка зробить це за вас.

Знайдіть орендарів своєї мрії

Ми всі чули кошмарні історії про те, як орендарі пошкоджують нерухомість, що орендується, і не платять орендну плату, але з правильним процесом відбору ви повинні бути в змозі уникнути цих ситуацій. Реалізуйте поради у нашому посібнику про те, як переглянути орендарів і знайти орендарів вашої мрії сьогодні.

Раніше ми розповіли про п'яти дешевих варіантів житла, які, як і раніше, хороші і безпечні.

Автор: Олександр Бєлов