27-01-2021

Як облаштувати квартиру для здачі в оренду

облаштована квартира

Ціна орендованої квартири залежить від її загального стану та наявність техніки. Якщо квартира підготовлена ​​грамотно, її вартість може зрости до 30%. Існує кілька секретів, щоб збільшити ціну на житло.

Ремонт

Господар повинен сам оцінити свою квартиру та зрозуміти, що в першу чергу необхідно замінити для комфортного перебування у приміщенні. Можливо, буде потрібно косметичний ремонт. Цей різновид ремонтних робіт не вимагає великих фінансових вкладень, сил і часу. Достатньо замінити шпалери в деяких місцях, частково оновити фарбування або побілку.

Головною метою косметичного ремонту є свіжий, охайний вигляд. Бажано, щоб інтер'єр був універсальним, адже потенційні квартиронаймачі індивідуальні, з різними смаками.

Для стін добре підійде світла, спокійна гама. Не слід забувати про профілактику грибкових проявів. Важливо також звернути увагу на стан покриття для підлоги. Нехай це буде недорогий лінолеум, зате цілий, новий і безпечний, ніж паркетні дошки, що розсипаються.

Порада! Косметичний ремонт має становити за сумою не більше трьох орендних плат, інакше будуть великі витрати.

Перед заселенням орендарів обов'язково власнику потрібно перевірити робочий стан дрібних деталей, наприклад: клямки на дверях та вікнах, розетки, вимикачі, сантехніку. Усі ці нюанси дозволять уникнути непередбачених ситуацій у вигляді затоплення чи замикання електрики.

Декор та аксесуари

Що стосується меблів, то вони повинні бути в хорошому стані. Житлова площа обов'язково повинна мати шафу, спальне місце, стіл і стілець, набір в кухні. Додатково, але не обов'язково, можна надати мінімальний набір посуду.

З побутової техніки в орендованому житлі зараз обов'язково має бути в наявності: холодильник, пральна машина. Можливо: телевізор, мікрохвильова піч. Повна наявність техніки гарантовано підніме вартість оренди. За відсутності особливо потрібних приладів, ви не зможете підвищити ціну.

Перед тим, як здавати житло, необхідно очистити квартиру від особистих речей. Можна залишити дрібні деталі, які не дуже дорогі господареві. Це може бути: картини, книжки, вази тощо. Дрібні речі додадуть затишку та теплої атмосфери.

Також можна освіжити приміщення шторами, гардинами, люстрами та іншими милими штучками.

Якщо господар боїться за майно і бажає, щоб усе залишилося цілим, необхідно грамотно складати договір і включати кожен хвилюючий момент. Бажано перерахувати всі предмети та їх стан, які приймає орендар у користування.

Раніше ми розповідали про те, яка побутова техніка повинна бути в орендованій квартирі.

Підготував: Олександр Бєлов