04-08-2020

Яка побутова техніка має бути в орендованій квартирі

облаштована кухня

Перш ніж купувати побутову техніку, ми маємо спочатку подумати, кому і на який час ми будемо здавати в оренду квартиру. Це дуже важливо, тому що очікування орендарів із стандартною оплатою за всю квартиру зовсім інші, ніж при оренді кімнати.

Зрозуміло, що основне обладнання для кухні або ванної кімнати знадобиться орендарям незалежно від типу оренди. Отже, знадобиться пральна машина, холодильник, газова або електрична плита та духовка. Квартири без цих пристроїв оцінюються на ринку як менш привабливі, і знайти потенційного орендаря найважче.

Варто знати, що при оренді всієї квартири потрібно менше обладнання, наприклад для сім'ї. Так як у майбутніх орендарів, ймовірно, будуть посуд, каструлі чи дрібна побутова техніка. Якщо ваша квартира буде обладнана ними, це, безперечно, буде плюсом. З іншого боку, якщо орендарі не хочуть їх використовувати, нам потрібно буде знайти місце для їхнього зберігання. Величезним плюсом стане обладнання, яке обов'язково мати у квартирі, це посудомийна машина та мікрохвильова піч.

Якщо ми вирішимо здавати в оренду тільки кімнатиНаприклад, для студентів ми повинні надати основне обладнання. Вам знадобляться посуд, каструлі, електричний чайник, прасувальна дошка, сушарка та пилосос. Мікрохвильова піч також буде корисною.

При оренді житла також буде важливо, як довго ми їх здаватимемо. Якщо ви не плануєте здавати квартиру подобово, потрібно забезпечити приміщення таким обладнанням, яке пропонують своїм клієнтам. Праска, електричний чайник, посуд і дошка для прасування напевно знадобляться. Пральна машина, посудомийна машина та пилосос не знадобляться.

Скільки це коштуватиме вам?

Виявляється, вам не потрібно багато вкладати в обладнання, щоб зробити стандарт привабливим для орендарів. Найкраще знайти компроміс між якістю обладнання, його вартістю та очікуваним рентним прибутком. Також пам'ятайте, якої категорії орендарів будете здавати житло. Що корисно для студентів, не завжди буде потрібно для пари чи сім'ї з дитиною.

При купівлі додаткової побутової техніки давайте запитаємо себе, чи квартира відповідає вищим стандартам, і чи отримаємо ми за неї високу орендну плату. Якщо це так, то у нас може виникнути спокуса купити таке обладнання, як кавоварку або мікрохвильову піч. З іншого боку, якщо, наприклад, ми отримуємо 3-5 тисяч гривень за квартиру, що орендується, то додаткові витрати збиткові. Мінімалізм тут буде кращим — що менше електроніки у квартирі, то менша ймовірність поломки.

Інше питання, на яке ми повинні відповісти, – чи інвестувати в нове чи вживане обладнання. Купуючи вживане обладнання, ми повинні враховувати, що невідомо, як довго воно прослужить, і, на жаль, його ремонт битиме по кишені. Перевага - низька ціна покупки. У свою чергу, ухвалюючи рішення про нове обладнання, ми впевнені, що на нього буде гарантія від двох до п'яти років, хоча виробник може відмовитися від його ремонту, наприклад через неправильне використання. Однак у нас є ця перевага, тому що обладнання було новим, і його використовував лише орендар, тож ми можемо стягувати з нього плату за ремонт. Саме тому варто інвестувати в побутову техніку середнього класу як для дешевих, так і для більш дорогих квартир.

Раніше ми опублікували поради про те, як перетворити на цукерку орендовану квартиру? Скориставшись ними, господар квартири буде приємно здивований, тому, які ви гарні та сумлінні квартиранти.

Автор: Олександр Бєлов