27-01-2020

Декілька порад охочим здати квартиру

квартира в Аркадії

Як показує практика існування орендного бізнесу, кількість охочих винайняти недорогу квартиру значно перевищує кількість подібних пропозицій на ринку, а значить, вони завжди потрібні.

Тому багато власників житла самостійно займаються всіма питаннями, пов'язаними з його здаванням, тому що немає сенсу звертатися до агентств нерухомості, якщо ваша квартира гарантовано знайде свого орендаря в найкоротші терміни. Якщо ви ніколи цим не займалися, але настав час здати свою квартиру, можливо наші рекомендації виявляться вам корисними.

Найпростіший і найпоширеніший спосіб знайти квартиранта – подати оголошення. При цьому потрібно зрозуміти і бути готовим до того, що після його публікації у вас почнеться непростий період життя – вам будуть дзвонити з ранку й до пізнього вечора. Причому щільність дзвінків безпосередньо залежатиме від привабливості зробленої вами пропозиції. Необхідно підготуватися до дзвінків та правильно вибудовувати діалог.

Починаючи розмову з клієнтом, одразу поставте три основні питання: звідки він приїхав, чи має він українське громадянство і де працює. Якщо ви готові здавати житло приїжджим, вимагайте від них оплату за кілька місяців вперед і передоплату за міжміські телефонні розмови.

Щоб зрозуміти, яку ціну призначити за оренду житла, зателефонуйте кільком агентствам нерухомості та виступіть у ролі орендаря, ставлячи відповідні питання, метою яких буде з'ясування вартості аналогічних варіантів. Щоб затвердитись у думці щодо ціни, перегляньте оголошення, та, узагальнивши всю інформацію, знайдіть найбільш прийнятну для вас.

Після того як з усієї великої кількості дзвінків ви відберете кілька потенційних клієнтів, призначте їм день перегляду зі зсувом за часом у межах однієї години. Якщо перший клієнт погодиться з вашими умовами і готовий буде заплатити необхідну суму, не погоджуйтеся відразу, а попросіть його передзвонити наступного дня в суворо обумовлений час. Обов'язково зустрініться з усіма потенційними клієнтами та виберіть того з них, хто найбільше підійде під ваші вимоги до майбутнього квартиранту.

Обов'язково укладайте з орендарем договір, де детально опишіть всі умови найму, передбачте отримання депозиту у розмірі вартості одного місяця проживання. Запорука буде використана для відновлення зіпсованого майна або неоплачених рахунків, наприклад, за телефонні переговори.

Якщо ж ви не готові брати на себе всі питання, пов'язані з пошуком орендарів, довірте цю справу професіоналам, звернувшись у відоме агентство нерухомості та уклавши з ним договір на надання цих послуг.

А як здати нерухомість за допомогою рієлтора дізнайтесь з цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов