08-05-2019

Як здати нерухомість за допомогою рієлтора

оренда житла

Часто ті люди, які мають зайву квартиру, вирішують здавати її в оренду. Це логічно, адже з цього можна отримувати непогані гроші, а заразом і квартира без нагляду не залишиться. Однак так буде, якщо квартиронаймачі – сумлінні люди.

На жаль, нерідко трапляється зовсім навпаки, і господар квартири може залишитися не лише без грошей, а й без нерухомості. Безперечно, через це не слід відмовлятися від ідеї здавати квартиру. Просто треба підійти до цієї справи з розумом.

Здаючи житло в оренду, можна звернутися до агентств нерухомості. Звичайно, це безпечніше, ніж здавати квартиру самостійно. Проте ризики є скрізь. І слід розглянути усі сторони цієї справи.

Гарантією якості не буде занизька ціна у ріелторів з пошуку мешканців. Як правило, це завжди шахраї або так звані фірми-одноденки. Захмарні ціни також не гарантують якісної роботи – можна просто переплатити за послугу. Шукати потрібно золоту середину, вивчивши ринок послуг, та визначити середню вартість.

Фірми, які існують тривалий час, також є гарантією чесного підходу до роботи.

Будуть корисні рекомендації друзів та родичів.

Головне – будь-яке зобов'язання необхідно закріплювати на папері за всіма правилами. Інакше потім нічого довести не вдасться. Сам договір необхідно вивчити «від» та «до». Не треба соромитися читати його кілька разів, згаявши час. Цілком можливо, щось упустити при першому ознайомленні. Насамкінець не повинно залишатися жодних питань.

Найкращий варіант – запросити грамотного юриста. У такому разі шанси, що операція пройде успішно, будуть дуже високими. Якщо інша сторона вимагає швидше підписати договір, то ні в якому разі не потрібно цього робити.

До нотаріуса договір нести не обов'язково, адже він не вимагає цієї форми оформлення. Запевнення не дасть особливих переваг.

І дуже важливе зауваження – ніколи і за жодних обставин не можна залишати документи на квартиру без нагляду. В іншому випадку позбутися житлоплощі буде простіше простого.

Щодня десятки тисяч людей підшукують собі квартиру в оренду, і багато хто з них хотів би зняти дешеве житло. Що можна порадити і як знайти та зняти недорогу квартиру? Експертні поради та секрети ріелторів агентства нерухомості BFS опубліковано у змістовній статті.

Автор: Олександр Бєлов