24-09-2018

Як застрахуватися від ризиків?

офісна будівля

Багато питань, навіть найпростіші, потребують правильного підходу. Угоди, які пов'язані з нерухомістю, є одними з найскладніших угод. У цій справі потрібні глибокі знання юриспруденції для того, щоб уникнути каверзних моментів.

Тому перед тим як зняти комерційну нерухомість в орендуварто перевірити всі необхідні документи. Доручити цей обов'язок, найкраще, професіоналам.

Зазвичай, новачки у діловому світі найбільшу увагу приділяють пропорції ціни та місцезнаходження об'єкта нерухомості. Однак, професіонали знають, що фактична ціна оренди і ціна, яка в договорі, можуть розходитися. У разі виникнення конфліктних ситуацій усі розрахунки здійснюватимуться виходячи із суми, визначеної в договорі. Тому якщо доведеться захищати свої інтереси у суді, то сторонам виграшно зазначати реальну ціну угоди.

Документальне підтвердження грає головну роль таких процесах. Неуважний аналіз правочинності продавця може призвести до суттєвих збитків, тривалих судових розглядів, навіть визнання правочину недійсним.

Слід зауважити, що договір оренди комерційної нерухомості складається на кшталт стандартного договору аренды. Усі другорядні умови необхідно докладно вказувати у цьому документі. А також при вивченні договору перегляньте доповнення до нього, вони часто містять важливу інформацію.

Неважливо, на який час знімається офіс або якесь інше приміщення, акт приймання-передачі повинен передавати дійсний стан приміщення: стан фасаду, покрівля, інтер'єр. Усі вади мають бути внесені до акта приймання-передачі при свідках. В іншому випадку орендодавець зможе вимагати від орендаря усунення наявних дефектів.

Якщо збираєтеся орендувати приміщення на тривалий час, то з'ясуйте, як саме відображено у договорі пункт зміни його власників. Які при цьому наслідки для орендаря та чи зміниться термін дії договору, умови його дострокового розірвання у односторонньому порядку. Угоду на термін слід обов'язково реєструвати, а короткостроковий договір можна реєструвати.

Важливо вказати у договорі пункт про зміну вартості оренди та як часто вона може змінюватись. Це застрахує орендаря від необґрунтованого підвищення орендної плати з боку орендодавця.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал з кількома порадами з оренди комерційної нерухомості.

Матеріал підготовлений АН BFS