26-07-2012

Декілька порад з оренди комерційної нерухомості

комерційна нерухомість для оренди

Сьогодні купувати комерційну нерухомість накладно, у зв'язку з тим, що ціни на нерухомість зростають щодня, а оренда комерційної нерухомості підійде всім і кожному, як бізнесменам-початківцям, так і бізнесменам, які мають чималий досвід. Оренда ринків, ринкових площ, офісів, магазинів, торгових центрів і торгових будинків дуже вигідний захід, але він, як і купівля комерційної нерухомості, включає багато складнощів і нюансів.

Власник нежитлової нерухомості завжди і обов'язково тримає орендаря у вузді, постійно стежить за ним та справляється про стан приміщення та майна. У жодному разі не можна робити ремонт в орендованому нежитловому приміщенні, оскільки це буде безкоштовний ремонт, а орендодавець після закінчення терміну оренди не повертатиме гроші витрачений на ремонт. Також виникнуть такі труднощі як переїзд, нова реклама і залучення нових клієнтів. Орендодавець, у свою чергу, нестиме матеріальні втрати у разі дострокового розриву контракту. Якщо власник вже уклав та підписав договір з одним орендарем, а пізніше йому запропонували більш вигідний контракт, то він не зможе розірвати раніше складеного договору.

Щоб уникнути багатьох проблем з обох сторін, тобто з боку орендаря та з боку орендодавця, потрібно скласти правильний та грамотний договір, в якому враховуватимуться всі побажання, нюанси та вимоги. Якщо договір не буде укладатися, то, у зв'язку з цим, можуть виникнути такі проблеми як ненормована щомісячна оплата за оренду, а також плутанина в оплатах за шкоду.

Орендар, своєю чергою, повинен вибрати те приміщення, яке буде відмінно підходити під його діяльності і під його діяльності. Якщо у приміщенні все сприяє подальшому просуванню бізнесу, його гарному веденню, то орендар надовго залишиться на цьому місці, що обов'язково принесе додаткові прибутки орендодавцю. Ще до оформлення договору дві сторони повинні зустрітися і словесно обговорити всі деталі, це допоможе у подальших добрих стосунках сторін.

Головне брати в оренду тільки комерційне приміщення, а чи не житлове приміщення. Деякі орендарі можуть брати в оренду квартиру і використовувати її як комерційне приміщення, це, як багато хто вважає, вигідно, але це суворо заборонено законом і серйозно карається.

Автор: Олександр Бєлов