26-12-2019

4 методи збереження інвестиційної привабливості нерухомості

привабливість нерухомості

Коли купується нерухомість, її слід використовувати, однак у процесі використання вона амортизується. Оренда та просто проживання самого інвестора завжди призводять до зношування житла. Навіть законсервоване приміщення вимагає за кілька років косметичного догляду чи хоча б легкого ремонту.

Якщо житло або комерційну нерухомість планується з часом реалізувати, то його слід підтримувати у стані, який дозволить зробити це максимально швидко та ефективно. І тому слід передбачити певний комплекс дій.

1. Ремонт приміщення, особливо перший, повинен проводитися із застосуванням методик та матеріалів, які мінімізують його знос та відтягують амортизацію. Щоб визначитися з тим, як це зробити правильно, слід поговорити з фахівцями і не пошкодувати фінансів на консультації – вони окуплять себе багаторазово.

2. Приміщення має постійно знаходитись у списку продажів або мелькати в оголошеннях з оренди. Навіть якщо прямо зараз власник не збирається нічого робити з приміщенням, розміщення його на ресурсах продажу та оренди іноді, дає власнику можливість отримувати інформацію від ринку з перших рук, про вартість нерухомості, про реальну її ліквідність, а також про актуальні тенденції. Під тенденції ринку можна підлаштовуватися в майбутньому, змінюючи рекламу та позиціонування приміщення. Зокрема, необхідно пропонувати гравцям ринку купувати те, що їм найбільше саме зараз потрібно: близькість до інфраструктури чи висока якість будівництва, інвестиційні перспективи чи можливість перебудови житла тощо.

3. Потрібно потурбуватися про те, щоб інформація про об'єкт постійно була доступна ріелторам і компаніям з продажу. Це важливий момент формування постійного інтересу та навіть підвищення ціни. Якщо відомо, що житло постійно перебувало у увазі покупців, це підвищує його цінність.

4. Інвестиційну нерухомість краще не змінювати на свій розсуд, тобто не проводити в ньому перебудову або перепланування. Будь-який набувач має свої погляди на облаштування, і краще їх не порушувати заздалегідь.

Що робити з нерухомістю, що пустує? Можна все залишити як є, а можна отримати користь. Як – дізнайтесь з цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов