28-10-2019

Що робити з нерухомістю, що пустує?

доход від нерухомості

Що робити з порожнім будинком чи квартирою? Можна все залишити як є, щомісяця вносити плату за комунальні послуги, проводити ремонт і ще безліч інших дрібних турбот і витрат. Вочевидь, що це варіант оптимальним.

Будинки та квартири, в яких не живуть люди, швидко занепадають. Житлове приміщення не розраховане на те, щоб стояти без діла, і щоденний догляд може повернути його до життя.

Що таке нерухомість? Це одна з інвестицій у майбутнє. Не дарма багато аналітиків розглядають внесок у неї одним із найефективніших способів отримання прибутку. Чому? Ціни на нерухомість мають тенденцію до зростання. Вона не прив'язана до курсу валют. Це значно підвищує попит.

Припустимо, несподівано, у право власності людини надійшов той чи інший об'єкт нерухомості. Яку користь із цього можна отримати?

Здати в оренду

Якщо потреби у терміновому отриманні великої суми від продажу нерухомості немає, цей варіант дуже хороший. Які його переваги?

  1. Погашення платежів за комунальні послуги.
  2. Стабільний щомісячний прибуток.
  3. Догляд за житлом та меблями.

Виходить, непоганий щомісячний дохід. Продаж за кілька років принесе додатковий прибуток. Чим не інвестування?

Але цей метод має свої недоліки. Головний із них – вибір сумлінних орендарів. Раз на кілька років все ж таки доведеться робити невеликий косметичний ремонт за свій рахунок.

Чому на оренду високий попит?

Багато, особливо молоді сім'ї не можуть купити нерухомість через брак коштів. Якщо купівля житла в кредит не розглядається, то це безумовно найкращий варіант.

Продаж

Все ж таки, солідна вартість схиляє багатьох на те, щоб скоріше продати нерухомість. Навіщо? Щоб покращити стан життя найближчим часом. Зрозуміло, такий підхід не завжди вигідний, але що вдієш? Так уже влаштована людина.

На користь такого рішення говорить і ще одне з найголовніших правил економіки, яке стверджує, що краще отримати меншу суму сьогодні, ніж чекати на кращий момент.

Консервація

Те, про що йшлося на самому початку статті. Вона має свої труднощі та вимагає постійних витрат та вкладення коштів. У плані прибутку це найгірший варіант.

Можна вичікувати появу вигідної пропозиції досить довгий період, до того ж цілісність приміщення гарантувати абсолютно неможливо. Що буде, якщо труба потече, а мешканців у квартирі довгий час немає? Це один із можливих форс-мажорів, виключити які просто неможливо.

Про те як зробити хорошу інвестицію в нерухомість цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов