15-10-2019

Як зробити хорошу інвестицію у нерухомість?

стос монет

З появою вільних коштів виникає питання оптимального їх вкладення та використання, а нерухомість – хороший варіант для капіталовкладення.

Оренда житла

Можна придбати житло та здавати його в оренду – один із найпростіших видів вкладення капіталу з незначним ризиком. Тільки вам доведеться багато часу витрачати на пошук орендарів, поточний ремонт житла, стежити за станом меблів, сантехніки, займатися збором орендних платежів. Часу та сил у вас вистачить на 2–3 квартири. Для великих вкладень цей спосіб не підійде. Хіба що можна найняти керуючого та менеджерів.

Квартира в кредит

Як підвид такого інвестування – придбання квартири у вигляді банківських кредитів. Внесок незначних початкових коштів та правильний підхід дасть більший інвестиційний дохід. За всіх можливих ризиків інвестор повинен мати хорошу кваліфікацію, точність і значний досвід у вирішенні всіх питань, пов'язаних з таким видом інвестування.

Новобудови

Інвестування в нерухомість, що знаходиться на початковій стадії будівництва, та продаж її після закінчення будівництва. За всієї своєї простоти, цей спосіб - ризикований. Перехід будівництва в розряд «довгобуду», банкрутство будівельної компанії, крадіжка інвестиційних коштів інвесторів – кілька варіантів, за яких ви можете втратити свої гроші.

Комерційна нерухомість

Можна купити комерційну нерухомість. Для управління та утриманням такої нерухомості наймаються фахівці, у значних обсягах – керуючі компанії. І дохід від такої інвестиції набагато більший за банальну передачу житла в оренду. Для таких інвестицій потрібні значні суми. Комерційній нерухомості доведеться більше приділяти уваги, ніж житловий. Це і переоформлення електричних потужностей, встановлення та звіряння лічильників на воду, тепло, електрика, ведення бухобліку, сплата податків і т. д. Якщо навіть цим займатимуться професіонали, у всьому цьому потрібно чудово розбиратися як мінімум для контролю.

Серед інших видів інвестування можна зустріти такі: придбання земельних ділянок, дач, гаражів тощо.

Якому виду інвестицій у нерухомість ви віддасте перевагу, залежатиме тільки від ваших фінансових можливостей, бажань та наявності вільного часу, який ви зможете виділити для роботи з об'єктами інвестування.

Нагадаємо, сьогодні інвестори поступово вкладаються у менш прибуткові приміщення, розташовані у віддалених районах, і мають нові напрями для використання.

Автор: Олександр Бєлов