25-09-2019

Які об'єкти нерухомості сьогодні перспективні

Інвестори, які отримали певний досвід роботи в орендному бізнесі, поступово вкладаються в менш прибуткові приміщення, розташовані у віддалених районах, та мають нові напрямки для використання.

Розглядається різна діяльність, що передбачає отримання прибутку у майбутньому. Для житлових та комерційних приміщень необхідно заздалегідь проектувати нові будинки з комфортними сучасними плануваннями та організацією прибудинкових обгороджених територій.

Будинки престарілих

будинок престарілих Бабусин будинок

Для утримання одиноких людей похилого віку державою створюються спеціальні інтернати з обслуговуючим персоналом. Існують і комерційні структури з гарним доглядом, де за утримання людей похилого віку вносять плату їхні родичі.

У зв'язку зі зростанням тривалості життя, збільшується кількість людей похилого віку. Організація діяльності з утримання пенсіонерів передбачає тривале використання приміщень, які мають великі площі. Оренда таких будинків зазвичай укладається терміном щонайменше 15-25 років. Попит на об'єкти, необхідні для проживання громадян поважного віку, зростатиме. До 2050 року за даними ООН, очікується, що кількість людей, старших за 60 років, досягне 2,1 млрд.

Мінімальне житло

невеликі квартири

Невеликі квартири та апартаменти розміром до 35 кв. м. пропонуються за низькими цінами рахунок маленьких площ. Громадяни купують житлові об'єкти для здавання наймаємо співробітникам фірм, які приїхали у відрядження, мандрівникам та учням різних навчальних закладів. Зміна життя мешканців великих міст сприятиме збільшенню попиту невеликі площі. Зростає кількість домогосподарств, що складаються з однієї чи двох осіб, яким немає необхідності орендувати чи купувати у власність житло з кількох кімнат.

Коворкінг

коворкінг

Підвищується популярність приміщень, які зручно використовуватиме розміщення кількох окремих орендарів. Експерти нерухомості очікують значного збільшення попиту на такі об'єкти. Клієнти прагнуть заощадити на метражі. Власникам потрібно забезпечити гнучкість простору, що здається. Вони будуть облаштовувати зали з певним типом перегородок та, можливо, з установкою меблів для організації робочого місця.

Складські приміщення

склад

Об'єкти, що мають великі площі для зберігання різних товарів популярні в даний час. Вважається, що вони будуть потрібні і в майбутньому. Тенденція обґрунтовується розвитком інтернет-торгівлі. Логістична нерухомість зазвичай розташовується на околицях міста або в передмісті. На склади привозиться товар, який надалі направляється замовникам. У період економічного спаду та, отже, зниження товарообігу, доходи власників складських приміщень трохи знижено. Але в будь-якому випадку попит не зменшується через брак об'єктів на ринку комерційної нерухомості.

У будь-якому випадку власникам нерухомості потрібно стежити за зміною економічної ситуації та процесами, що відбуваються у бізнесі. Власники не втратять своїх прибутків, якщо вчасно підготують свої приміщення для конкретного виду діяльності.

Нагадаємо, згідно з новим даними міжнародної консалтингової компанії Cushman & Wakefield, обсяги інвестицій у світову нерухомість у 2018 році стали найвищими за всю історію.

Автор: Олександр Бєлов