18-03-2019

Нерухомість залишається неймовірно привабливою для інвестицій

нерухомість

Згідно з новими даними міжнародної консалтингової компанії Cushman & Wakefield, обсяги інвестицій у світову нерухомість у 2018 році стали найвищими за всю історію і досягли 1,75 млрд доларів, що на 4% перевищує попередній максимум у розмірі 1,68 млрд доларів у 2017 році.

За прогнозами, тенденція продовжиться і 2019 року. Очікується розширення інвестиційного циклу нерухомості, що дозволить інвесторам підготуватися до періоду зростання процентних ставок. Міжнародні інвестиції процвітають унаслідок глобалізації, а регіон EMEA є найпривабливішим для інвесторів.

Рівень інвестицій збережеться в межах 1,75 млрд. доларів, оскільки інвестори націлюються на ширший діапазон ринків.

Дедалі більше продавців готові надавати пропозиції, оскільки стратегії у сфері нерухомості пристосовуються до змін фінансової політики, геополітичної напруженості та структурних змін.

Ціни поступово підвищуватимуться під впливом стабільної прибутковості та зростання орендних ставок у кращих об'єктах, а не через зниження прибутковості, що було характерно для минулих років.

Девід Хатчінгс, керівник інвестиційного департаменту регіону EMEA в компанії Cushman & Wakefield:

«Економічне середовище ще слабше, ніж очікувалося кілька місяців тому, як і прогноз інфляції у глобальному масштабі. А оскільки ризики залишаються високими, вихід інвесторів із проектів знову відкладається. Тому в поточному році очікується подальше розширення циклу нерухомості, що дасть інвесторам більше часу для упорядкування портфелів в очікуванні уповільнення зростання. Стабільний прибуток за контрактами, навіть залежно від економічного зростання та інфляції, робить нерухомість неймовірно привабливою для інвестицій, а попит залишається високим».

Раніше компанія Knight Frank порекомендувала міста для інвестицій у нерухомість у 2019 році.

Підготував: Олександр Бєлов