11-12-2018

У нерухомість яких міст інвестувати у 2019 році

Париж

Париж, Мадрид та Берлін – наступні гарячі точки для інвесторів у нерухомість через обмеження для іноземних інвесторів в інших містах та різке зростання цін на житло, що очікується у 2019 році. Про це повідомляє Yahoo! News.

Кіам Бейлі, керівник досліджень у Knight Frank:

«Ми очікуємо, що в таких містах як Париж, Мадрид і Берлін зростання цін складе від 5 до 10% наступного року. Ці міста відчувають сильне економічне зростання, попит на житло та відносно хорошу вартість, пропонуючи привабливе середовище для життя. Ринки у цих містах відновлюються після того, як «сильно постраждали від фінансових криз» та їхня економіка процвітає».

Тим часом, обмеження на іноземні покупки на ринках, традиційно популярних у іноземних інвесторів, таких як Нова Зеландія, Торонто і Ванкувер у Канаді, швидше за все, збережуться в найближчому майбутньому. Це означає, що інші міста будуть розглядатися як вигідніші інвестиційні ставки.

На деяких ринках нерухомості, де спостерігається велика віддача інвестицій, наприклад, у Гонконгу, ціни падають.

Китайські інвестиції в нерухомість були названі одним із ключових факторів зростання ринку нерухомості у багатьох містах світу. Але є питання про те, що буде далі для цієї впливової групи інвесторів у нерухомість.

Сінгапурські та корейські інвестори все ще активно інвестують у США та Європу.

Побоювання, що іноземні покупці піднімуть ціни на житло, зробивши його недоступним для людей у ​​їхніх рідних містах, викликали низку обмежень.

У Великій Британії розглядається можливість запровадження 1–3% податку іноземних покупців житла. Ванкувер збільшить податок із іноземних покупців житла з 15 до 20% у лютому 2019 року. Торонто вже у квітні запровадив податок 15% на нерухомість для іноземних інвесторів.

Раніше повідомлялося, що світовий обсяг інвестицій у житлову нерухомість у 2017 році був вищим, ніж у комерційну.