31-12-2014

Нерухомість Криму – надійна та вигідна інвестиція

Ластівчине гніздо

Тим, кому хоч раз вдалося побувати на території кримського півострова, встигли собі помітити, що Крим поєднує в собі риси різних широт. Тут м'який клімат і контрастність пейзажів. На території півострова життя протікає з легкістю та невимушеністю, є наявність добрих ресурсів для будівництва та придбання нерухомості Криму.

Про будівництво житла у Криму

Якщо розглядати житло Криму, то треба зауважити, що зовнішній вигляд житла, що зводиться на території півострова, протягом останнього часу істотно перетворився. З активністю відбувається розвиток ринку первинного житла. Квартири, що будували за радянських часів, стали стандартним та недорогим товаром. Заново зведені в Криму будинки, комплекси для житла з квартирами, часто привертають увагу більшості покупців, і не тільки тих, що проживають на території України, а й у Росії, а також інших країн, що входили до складу Радянського Союзу.

Житло на території Криму зводять із застосуванням оздоблювальних матеріалів як місцевого, так і зарубіжного виробництва, з використанням нових та відтворенням популярних у Криму форм архітектури.

Ластівчине гніздо є однією з візитівок на кримському півострові. Цей невеликий палац, зроблений усередині скелі, створює чітке почуття якогось очікування, романтичної обстановки, навіть зухвалого, водночас і фатального. Аналогічних будов, подібних до Ластівчиного гнізда, протягом останніх років на території Криму вийшло багато, їх можна помітити на дачних ділянках, на курортах, навіть у місті Сімферополі, столиці Криму.

Ще одним яскравим прикладом цього служить будинок у вигляді музею Антона Павловича Чехова, що є комфортним особняком, що став своєрідним зразком, для більшості, вже зведених, і тепер будинків, що створюються на території Криму. Можна навіть говорити, що нерухомість в Ялті або Алушті, яку створювали на початку цього століття, є подобою будинку Чехова через свій невеликий розмір, який будинок займає на ділянці землі, і за своєю елегантністю.

Є на кримському півострові і ще один образ, який приваблює погляди будівельників, архітекторів та тих, хто має бажання та можливості, будувати власний будинок у цих місцях – Лівадія. Колонади з арками в білому палаці Лівадії можуть нагадати безпосередньо про палаци дожів Італії, які могли дивитися на сонце і море, стоячи на балконі.

Варто придбати нерухомість на півострові

Для вкладення капіталу як невеликого, так і солідних інвестицій у нерухомість, чи це придбання квартири, чи зведення готелю, тепер, як і завжди вважали одним із найпривабливіших місць – Крим.

Якщо говорити від нерухомості Криму, навіть у самих містах чи селищах півострова, то придбання квартири, будинки вважають надійним вкладенням грошей з метою їх збереження та збільшення. І не просто так, адже коли розмова про тенденцію збільшення реалізації нерухомості в Україні, то Крим завжди знаходиться на одному з перших місць.

Попит на нерухомість збільшується рік у рік, і тому придбання нерухомості розглядають як успішне вкладення, яке не зможе не лише окупити себе, а й принести дохід.

Вартість нерухомості регіону має залежність від знаходження місця об'єкта, який продається. Апартаменти, що належать до преміум-класу, розташовані на узбережжі з південного боку, а не дуже дорогі об'єкти знаходяться у степовій місцевості на півночі півострова. Апартаменти в Сімферополі коштують досить дорого, а нерухомість в Ялті вважається однією з найвигідніших інвестицій.

Щодо припущень, то, за оцінками головних аналітиків, за минулий рік вартість на ринку оренди апартаментів піднялася більше, ніж на двадцять відсотків. За наявності цього факту можна зробити висновок: нерухомість, куплена в Криму, може окупитися вже після п'яти - семи років, тоді як за тривалої оренди проста квартира окупить себе більше ніж за дев'ять років.

Автор: Олександр Бєлов