25-01-2021

Як знайти ідеальне місце для розміщення бізнесу?

місцезнаходження бізнесу

Правильне розташування вашого бізнесу, є суттєвою перевагою, від якої залежить успіх вашої компанії. Підходити до вибору місця для підприємницької діяльності слід максимально ретельно і брати до уваги низку ключових факторів.

Бюджет

Розташування організації багато в чому залежить від вашого бюджету. Бізнес може бути в центрі міста або на його околиці, в передмісті або сільській місцевості, все залежить від вашого бюджету. Математика проста, чим більше у вас грошей, тим вигідніше розташування ви знайдете.

Близькість до споживачів

Необхідно чітко знати, для кого розраховано ваш бізнес. Якщо ви маєте справу з гуртом, тоді краще організовувати торгівлю на ринках та оптових базах міста. Якщо ваша мета роздрібна торгівля, припустимо продуктовий магазин, то доцільніше буде його розміщення в житловому районі міста.

специфіка бізнесу

Варто вибирати місце з найменшою кількістю конкурентів, адже, як правило, організації зі схожою специфікою розташовуються поблизу один з одним, оскільки всі обирають місцезнаходження за схожими критеріями. Варто заздалегідь продумати стратегію зменшення конкурентоспроможності інших організацій. Наприклад: знижки, бонуси, акції та інші схеми залучення потенційних споживачів.

Наявність необхідних зручностей

Заздалегідь, перед остаточним вибором розташування необхідно звернути увагу на наявність елементарних зручностей, як водопостачання, електрика, інтернет і т. д. Адже без перерахованого вище, Підприємство навряд чи зможе безперешкодно працювати.

Інфраструктура

Важливим фактором для розвитку бізнесу є розвинена інфраструктура. Наявність паркування та близькість до громадського транспорту впливають на рентабельність вашого бізнесу. Погодьтеся, що потенційний покупець звернеться до тієї організації, де він зможе безперешкодно припаркувати свій автомобіль, або легко дістатися до вас на громадському транспорті.

Наявність обмежень

За багатьма видами підприємств можуть бути обмеження у виборі їхнього розташування. Наприклад, завод, який викидає в навколишнє середовище шкідливі гази, або нічний клуб, який є причиною гучного звуку в нічний час. Навряд чи підприємства такого роду можна буде розташувати у кварталах житлового району.

Клімат

Деякі види бізнесу під час вибору місцезнаходження багато в чому орієнтуються на кліматичні умови.

Перспективи розвитку

Імовірно, що в міру розвитку вашої організації, необхідно буде наявність додаткової території або приміщень, це слід враховувати при виборі розташування.

Так чи інакше, займаючись пошуком місця, що підходить для вашого бізнесу, не варто поспішати і приймати рішення необдумано, щоб не пошкодувати про це в майбутньому.

Раніше ми розповіли про найбільших помилок, які можуть бути здійснені у бізнесі

Автор: Олександр Бєлов