18-02-2019

Підприємництво – це ваша стихія?

підприємець

Багато людей щодня мучать себе сумнівами, чи варто їм лізти в сучасне підприємництво, чи ні? Чи зможуть вони винести всі тяжкості та проблеми наших підприємців. Ця стаття написана спеціально для того, щоб зрозуміти, до якого типу людей належите саме ви!

Є люди, яких повністю задовольняє їхня робота службовцями, і таких людей досить багато. Однак є й ті, хто хоче бути сам собі господарем, і тому запускає власний бізнес. Це зовсім не означає, що другі краще за перші, або навпаки. Ні, між цими двома типами існують певні індивідуальні відмінності. Для того щоб дізнатися, до якої з цих категорій належите ви, можна скористатися тестами, які зараз доступні в інтернеті.

Незважаючи на різні стилі та ставлення до справи, є кілька загальних закономірностей, які властиві успішному підприємцю.

  1. Оптимістичне ставлення до проблем
    Починаючи свою справу, ви повинні чітко усвідомлювати, що немає жодних гарантій того, що у вас буде все добре і вдало. Проблеми та ускладнення – невід'ємна частина підприємництва, завдяки їм формується та загартовується характер і воля, це своєрідне випробування на міцність. І в жодному разі не можна пасувати перед труднощами, що виникають, і сподіватися на краще, навіть якщо настануть найтемніші часи для вашого бізнесу.
  2. Досягнення найкращих позицій
    Незалежно від того, чим ви займаєтеся, вам потрібно намагатися робити це якнайкраще, щоб досягти максимальних результатів для вашого бізнесу. Це покаже ваш професіоналізм, що дуже важливо для клієнтів та партнерів.
  3. Постановка цілей
    Як можна вести бізнес без плану щодо його розвитку та просування? Це ніби виходити на поле лайки, не маючи жодного уявлення про те, що робити після бою. Постановка цілей вашого бізнесу є дуже важливою, оскільки всі подальші дії будуть спрямовані на їх реалізацію.
  4. Старанність та працьовитість
    Цю межу характеру повинен мати кожен підприємець. Здатність переробити багато роботи і на ходу вирішувати проблеми, що виникають, дуже допоможе в досягненні ваших цілей. І якщо ви відчуваєте, що не встигаєте і нинішній темп не підходить для вас, збільште його, прискоріть свою діяльність!
  5. Цілеспрямованість
    Який сенс ставити добрі цілі, якщо їх неможливо досягти? Під час встановлення цілей і завдань переконайтеся, що вони реалізовані та здійсненні. Знаючи це, ви можете віддати всі сили, щоб отримати потрібний результат.
  6. наполегливість
    Ми вже говорили про те, що у бізнесі дуже багато труднощів. Велика ймовірність того, що у своєму першому починанні ви зазнаєте невдачі. Це ж може стосуватися і наступних спроб. Наполегливість та здорова впертість – ключ до успіху. Успішні підприємці навчаються на своїх помилках і ніколи не здаються.

Для того щоб стати підприємцем, у вас має бути ділова ідея, ясне розуміння всіх проблем, які потрібно вирішити при її реалізації, і, природно, приблизна стратегія розвитку своєї справи. Наявність лише вищезгаданих рис аж ніяк не гарантує вам успіх, однак, вони можуть надати значну допомогу в боротьбі з перешкодами та оцінці власних можливостей.

Підприємництво – це ваше? Ніхто, крім вас самих, не дасть на це точної відповіді. Запитайте себе, хто вам більше симпатичний:

  • ведені чи провідні, начальники чи підлеглі, керівники чи працівники;
  • чи подобається вам самим ставити собі завдання, чи ви потребуєте того, щоб хтось дав вам справу;
  • чи потрібно вами при цьому керувати, чи ви справитеся самі.

Є ще багато подібних порівнянь, які можна перевірити самостійно. Але якщо ви людина, якій подобається щодня отримувати нові виклики, вести за собою людей, самостійно вирішувати проблеми, підприємництво – для вас! І якщо десь глибоко у вашій свідомості спить ідея для бізнесу – значить настав час реалізувати її!

А для того, щоб стати успішним, дізнайтесь про сім змістовних і корисних книг про бізнес.

Автор: Олександр Бєлов