04-08-2018

Бізнес та успіх – 7 найкращих книг

Дійсно змістовні та корисні книги про бізнес та успіх допомагають сформувати погляди, спосіб мислення, звички. Лише у якісних виданнях пропонується вже перевірений, готовий план дій для побудови власної стабільної справи.

На ринку море бізнес-белетристики, з якого потрібно вичленувати тільки ті, що містять безцінні знання про вміння створити компанії, повести за собою і керувати своїм бізнесом. Нижче наведено список з 7 найкращих книг, які присвячені теорії, практиці та психології досягнення успіху у створенні власної справи.

Які книги про бізнес та успіх варто прочитати?

Ось перелік видань, що завоювали позитивні відгуки серед власників стабільних, солідних та прибуткових компаній:

1. Річард Румельт «Гарна стратегія, погана стратегія. У чому відмінність і чому це важливо? - Здається, що книга створена з прикладів дії для керівника. Її можна назвати інструкцією стратегічного мислення ведення бізнесу.

Хороша стратегія, погана стратегія

2. Майкл Портер Конкурентна стратегія. Методика аналізу галузей та конкурентів» – автор робить глибокий аналіз різноманітних ризиків, загроз та конкуренції у галузі, і навіть визначає стратегії розвитку підприємства міста і досягнення успіху.

Конкурентна стратегія

3. Роберт Каплан Девід, Нортон «Нагорода за блискучу реалізацію стратегії» – видання присвячене своїй альтернативній розробці 6-етапного процесу здійснення стратегій, вмінню формулювати цілі та проведенню аналізу для досягнення успіху у веденні бізнесу.

Нагорода за блискучу реалізацію стратегії

4. Олександр Остервальдер «Побудова бізнес-моделей. Настільна книга стратега та новатора» – у книзі дуже цікаво розказано про найбільші компанії світу та їх концепцію аналізу, яка базується на побудові бізнес-моделей.

Побудова бізнес-моделей

5. Пітер Друкер "Стратегії управління бізнесом" – це видання можна назвати збіркою досвіду автора про різні стратегії організації власної справи.

Стратегія управління бізнесом

6. Чан Кім "Стратегія блакитного океану" – зовсім не типовий погляд на ведення бізнесу та здобуття успіху. Письменник говорить про те, що потрібно відійти убік від різноманітних стресу і придумати зовсім нову бізнес-модель.

Стратегія блакитного океану

7. Алан Лафлі, Роджер Л. Мартін «Гра на перемогу. Як стратегія працює насправді» – це ще одна можливість добре вивчити одну зі світових компаній та їх стратегію планування та досягнення цілей.

Гра на перемогу

Кожна з цих книг гідна займати центральне місце в особистій бібліотеці будь-якого солідного підприємця.

Плюси бізнес-белетристики

Ці видання змінять ваше бачення власної справи і ви зможете:

  • вийти за стандартні рамки ведення бізнесу;
  • у рази збільшити капітал;
  • розвинути стратегічне мислення;
  • навчитися використовувати отримані знання практично;
  • досягати поставленої мети.

Це 7 найзмістовніших, найцікавіших та найкорисніших книг про бізнес та успіх, купити які можна всього за пару хвилин у спеціалізованому інтернет-магазині. Щоб не переплачувати, звертайтесь до солідних компаній, які працюють безпосередньо з видавництвами.

Підготував: Олександр Бєлов