22-01-2021

Найбільші помилки, які можуть бути здійснені у бізнесі

погнуті цвяхи на тлі грошей

Продаєтеся надто дешево, не маєте відповідної веб-презентації, здаєтеся надто рано або ставите перед собою нереальні цілі. Дізнайтеся найбільші помилки, які часто роблять підприємці-початківці.

Занадто дешево продаєтеся

Для більшості підприємців-початківців характерно, що вони продають свої товари та послуги за дуже низькою ціною. Почасти, це викликано зусиллями швидко заробітку та проникнення на ринок, а також, частково, низькою самооцінкою підприємців-початківців. Розрахуйте витрати, проведіть порівняння цін своїх конкурентів та не забудьте включити в остаточну ціну свою роботу та час.

Неправильна презентація

Ви можете продати найкращі продукти у світі, але якщо у вас немає відповідної, правильної презентації, ви ніколи не залучите достатньої кількості покупців. Конкуренція в мережі Інтернет величезна, і покупці давно навчилися оцінювати надійність продавців відповідно до їхніх веб-сайтів. На презентацію вашої компанії в Інтернеті ви повинні звернути особливу увагу, тому що веб-сторінка є свого роду вітриною вашого бізнесу.

Не намагайтеся зробити все

Можливо, ви поринете в бізнес повними енергії, і ви віддаватиметеся йому цілодобово. Це не означає, що так триватиме протягом місяця чи року. Жодна людина не є невичерпною і ніхто не може зрозуміти і встигнути все. Якщо ви хочете все покрити своїми власними ресурсами, ви ризикуєте опинитися у великій біді. Подивіться на ваш бізнес реально та об'єктивно оцініть те, що, дійсно, можете зробити самі, а навіщо резонно найняти професіонала.

Ви здаєтеся зарано

Якщо ви починаєте бізнес з баченням, що протягом року і одного дня, ви станете мільйонером, ви можете знову повернутися до свого, попередньо нагрітого, офісу. Історії про людей, які стали багатими відразу, відносяться до галузі казок для дорослих, і чудовий успіх, як правило, коштує кілька років напруженої роботи та зусиль. Кожен бізнес приносить перемоги та поразки, і важливим внеском для майбутніх мільйонерів є величезне терпіння, завзятість та мужність, щоб падати та підніматися знову.

Ви ставите перед собою нереальні цілі

Кожен бізнес потребує плану та чітких цілей. Однак, якщо ви встановите цілі, які повністю не співпадають із реальністю, єдиним, чого вам вдасться досягти, буде ваша демотивація. Само собою зрозуміло, що будь-хто, хто відкриває свою справу, бажає розбагатіти, але низку нових підприємців розглядають астрономічні суми, яких, реально, не можуть досягти. Розчарування та невдачі даремно знижують їхню самоповагу та самооцінку. Подумайте про ваш бізнес-ідеї і встановіть цілі, які, насправді, можуть бути досягнуті. Їхнє виконання буде мотивувати вас у майбутньому.

Рано ми розповіли про чотирьох факторах, які визначатимуть майбутнє підприємництва.

Автор: Олександр Бєлов