21-11-2018

Поради щодо ремонту орендованого офісу

ремонт офісу

Сьогодні все більшої популярності набуває не купівля офісних приміщень у власність, а їх оренда на тривалий термін. З одного боку, це досить вигідне вирішення більшості проблем, але з іншого – досить затратне, і це стосується, в першу чергу, ремонту приміщення, взятого в оренду.

Якщо ви вирішили стати орендарем, то про те, як надалі проходитиме оздоблення офісу, потрібно подбати заздалегідь. Вибираючи приміщення в оренду, необхідно відразу врахувати всі його плюси та мінуси. Варто пам'ятати, що намічений ремонт та оздоблення офісів має бути якомога менш витратним. І для того, щоб мінімізувати ваші грошові вкладення в «чужі» стіни, врахуйте наші прості, але слушні поради.

Косметичний ремонт офісу, що орендується, повинен проходити за принципом «добре все те, що можна забрати з собою». Немає сенсу проводити затратні роботи над стінами, робити підвісні стелі та фальшпідлоги – це буде надто невигідно для вас. Облаштування офісів, що орендуються, включає в себе оснащення робочих кімнат технікою і зручними меблями – м'якими та офісними меблями, кондиціонерами, домофонами, кулерами, канцелярією.

Відмінний вихід під час ремонту орендованого приміщення – це дизайнерські рішення. Саме завдяки креативному мисленню сьогодні навіть найнепривабливіші стіни можна перетворити на витвір мистецтва (часто подібні рішення зустрічаються в кафе та барах, коли звичайні стіни з цегли стилізують під оригінальний інтер'єр).

Також часто оздоблення офісу викликає інші проблеми – іноді орендодавець не вітає в принципі зміна зовнішнього вигляду приміщення. У цьому випадку може допомогти декорування. Для цього вам знадобляться послуги дизайнера, який легко перетворить ваш кабінет на оригінальне та модне приміщення без витрат на його ремонт.

Проводячи ремонт офісів більшість орендарів сьогодні вдаються до послуг ремонтних компаній та дизайнерів.

Фахівці з ремонту приміщень готують для замовника проект та кошторис майбутніх робіт, а також стежать за тим, щоб ваша ініціатива не зашкодила приміщенню. Наприклад, випадкове знесення несучих стін або встановлення кондиціонера перед вікном сусідів.

Після завершення обробки офісу в роботу включається дизайнер інтер'єру. Ця людина допоможе вам зручно розмістити меблі в приміщенні та додати "родзинки" тому, що вийшло.

Раніше АН BFS опублікувало матеріал про сучасні вимоги до ремонту комерційної нерухомості.

Підготував: Олександр Бєлов