19-08-2020

5 причин, з яких ваш бізнес може збанкрутувати

п'ять причин

Ви починаєте своє діло з вірою в те, що у вас є план заробити мільйони, але іноді щось не так. Ви не тільки не заробляєте гроші, а й навіть їх втрачаєте. Ось п'ять причин, через які ваш бізнес може зазнати невдачі.

Напевно, немає у світі людини, яка б почала вести бізнес з ідеєю розорити себе і свою сім'ю. Незважаючи на це, багато людей терплять, навіть якщо вважають, що мають чудовий план, який не може «прогоріти». Часто виною є одна з таких помилок, яких дуже легко уникнути:

1. Відсутність досвіду

Цілком можливо, що ви хотіли мати свій власний паб, в якому ви зустрічатимете постійних гостей. Але якщо ви ніколи не працювали в індустрії гостинності, у вас є відносно висока ймовірність того, що результати цього заходу будуть дуже далекі від ідей. При виборі області, в якій ви хочете розпочати бізнес, необхідно в першу чергу визначити сферу, в якій ви маєте певний досвід або принаймні це є вашим хобі. Хоча час від часу успішний підприємець з'являється у тій сфері, в яку він входив як новачок, але це скоріше виняткові випадки. У вас буде набагато більше шансів досягти успіху в області, про яку ви щось знаєте.

2. Невідповідна презентація

У світі немає індустрії, яка обходилася без презентацій, і вам просто не обійтися без якісного веб-сайту. Тільки якщо ваші клієнти зможуть знайти вас в інтернеті, а ваш сайт вселитиме впевненість у ваших здібностях, вони будуть зацікавлені у використанні представлених послуг. Якщо ви не займаєтеся веб-дизайном, вам не варто намагатися зробити його самостійно. Хороша презентація вимагає створення професійного веб-сайту і його обов'язково варто довірити професіоналам.

3. Ви не проводили дослідження ринку

Це правда, що низка життєздатних бізнес-планів починалася з того факту, що самому підприємцю чи комусь із його оточення бракувало певних знань про продукцію. Однак, якщо кидатися в бізнес тільки на підставі того, що хтось із сусідів поскаржився, що йому не вистачає поряд магазину для рибальських снастей, це дуже ризиковано. Навіть якщо ви ведете бізнес тільки в регіональному масштабі і ставите цілі з виходу на національний ринок, перед тим, як розпочати свою справу, ви завжди повинні перевіряти, чи будуть ви зацікавлені у ваших послугах і чи знайдете ви достатньо клієнтів, щоб взагалі заробляти на життя .

4. У вас нереальні цілі

Якщо ви увійдете в бізнес з думкою, що за півроку зберете сотні тисяч, єдине, чого ви досягнете, - це втрата мотивації. Реалістично поставлені цілі стануть рушійною силою вашого проекту. Дізнайтеся якнайбільше інформації не тільки про ваших прямих конкурентів, але й про ситуацію в суміжних областях. Підрахуйте свої витрати та постарайтеся реалістично оцінити прибуток. Однак не варто переоцінювати свої сили та усвідомлювати, що якщо ви хочете показати певні результати, ви також повинні давати собі достатньо часу на відпочинок.

5. Вести справи не з тими людьми

Люди, яких ви запрошуєте у свій бізнес, можуть дати вам велику користь, а також затягнути на дно. Уважно подумайте, з ким ви починаєте проект, і зрозумійте, що кількість однакових сортів пива, яке ви разом випили в барі за останній рік, зазвичай не є доказом того, що ви разом спрацюєте і в діловій сфері. Перш ніж розпочинати бізнес із будь-ким, встановіть точні правила та розділіть повноваження та обов'язки, щоб надалі уникнути конфліктів та непорозумінь.

Раніше ми розповіли про помилки, які допускають всі бізнесмени-початківці незалежно від обраного виду діяльності.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також