08-10-2009

Назад, у держвласність!

Київ

Рішенням Верховної Ради ті підприємства, власники яких не дотримуються трудового законодавства та обмежують права працівників, будуть повернуті у власність держави.

Проект ухвали «Про недопущення порушень прав громадян на працю та оплату праці в умовах фінансово-економічної кризи» сьогодні був прийнятий у парламенті за основу.

Як повідомляє інформаційне управління апарату парламенту, депутати визнали неприпустимим порушення прав громадян на працю та оплату праці шляхом зупинення виробництва, скорочення чисельності працівників підприємств, зменшення розмірів оплати праці таких працівників, примусу їх до оформлення відпусток без збереження зарплати.

Якщо ухвала набуде чинності, Генеральна прокуратура повинна стежити за дотриманням трудових прав. У свою чергу Кабінет Міністрів, Фонд держмайна, органи місцевого самоврядування у разі виявлення порушень на приватизованих підприємствах зобов'язані будуть вживати заходів для розірвання договорів купівлі-продажу таких підприємств та повернення приватизованих об'єктів у державну чи комунальну власність.

Джерело: glavred.info.